Krachtenbundeling in drankverpakkingen

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Krachtenbundeling in drankverpakkingen

🇺🇸 New York, Verenigde Staten
In het kader van de UN Food Safety Day op 7 juni heeft TetraPak aangekondigd dat het bedrijf gaat samenwerken met verschillende startups, technologiebedrijven en universiteiten om de innovatiemotor in de voedingsindustrie aan te jagen. Het gaat om partijen in onder meer Frankrijk, de VS, Zweden en Italië die zich richten op nieuwe ontwikkelingen in de sector, zoals plantaardig voedsel, het gebruik van enzymen die voedselverspilling verminderen en onderzoek en ontwikkeling naar insecteneiwitten.

Uit een longlist van 300 bedrijven bleven er 10 startups over waar TetraPak kennis mee wil uitwisselen. Hieronder zijn het Zweedse EnginZyme dat zich bezighoudt met het verwaarden van bijproducten als zure wei, het Franse innovatieplatform Paris&Co, het Spaanse NuCaps (encapsulatie met nanotechnologie) en het Zweedse Tebrito (eetbare eiwitten uit biomassa).

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer