ISO 2858 busmotorpompen, kostenefficiënt en snel leverbaar

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ISO 2858 busmotorpompen, kostenefficiënt en snel leverbaar

De ISO 2858 norm staat voor: “Centrifugaalpompen met axiale inlaat (toelaatbare druk 16 bar) – Aanduiding, nominaal werkpunt en afmetingen”. Dankzij de in deze ISO 2858 norm gestandaardiseerde inbouw- en aansluitmaten voor de zuig- en perszijde, zorgt deze ISO norm o.a. voor uitwisselbaarheid tussen chemienorm-centrifugaalpompen met mechanical seals en magneetgedreven centrifugaalpompen.
Sinds enkele jaren zijn ook busmotorpompen leverbaar volgens deze ISO 2858 norm. Daarmee is het eenvoudig om pompen met mechanical seals of magneetgedreven pompen zonder ingrijpende aanpassingen te vervangen door een busmotorpomp. De vraag is echter: waarom zou je dat doen?

Cost of ownership: De busmotorpomp (ook canned motor pump genoemd) geeft maximale veiligheid aan mens en omgeving en reduceert onderhoud en kosten tot een absoluut minimum. Door het ontbreken van veelal kostbare mechanical seals is ook de tijd van frequent onderhoud en vervanging van die seals voorbij. Een duurzame oplossing dus tegen een minimum aan kosten. De busmotorpomp mag dan weliswaar wat duurder zijn in aanschaf, maar biedt lage eigendomskosten (“Cost of Ownership”). PromoTec levert al zo’n 40 jaar busmotorpompen voor met name chemische toepassingen en ziet vandaag de dag nog steeds begin jaren ’80 geleverde busmotorpompen in vol bedrijf.

De keus is dan nu ook aan u. Koopt u nog altijd centrifugaalpompen met mechanical seals, al of niet met dure seal-spoel systemen, koopt u magneetgedreven pompen met een enkelvoudige statische afdichting van de procesvloeistof, of kiest u voor maximale veiligheid voor mens en omgeving door toepassing van een secundaire hermetische afdichting. Met als extra voordelen: maximale levensduur, minimaal onderhoud en vooral ook lage eigendomskosten. Een ander voordeel dat onze fabriek Hermag biedt boven andere leveranciers is de korte levertijd. Kijk voor meer informatie over andere normen, de vele beveiligingsopties en andere voordelen en uitvoeringen van de Hermag pompen op de productpagina.

Verder lezen? icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:ISO 2858 busmotorpompen, kostenefficiënt en snel leverbaar

PromoTec B.V.

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer