Investeer nu al in industriële 5G-routers van CimPro en loop voorop

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Investeer nu al in industriële 5G-routers van CimPro en loop voorop

5G is coming en dat biedt voordelen. Zo kunnen we naar verwachting vanaf 2022 profiteren van een breedbandverbinding met ongekend hoge snelheden, een grotere capaciteit en vooral ook minder vertraging van het netwerk. Ideaal daarmee voor de grootste en meest kritische toepassingen. Dus ben je toe aan een nieuwe router, investeer dan meteen in 5G en loop voorop.

De nieuwe NavigateWorx NR600 industriële router ligt nu al in onze schappen te prijken en we kunnen niet wachten om hem in praktijk te brengen. Zo kun je met deze nieuwe krachtpatser met ongekende snelheden en meerdere applicaties tegelijkertijd grote hoeveelheden data delen als HD-video. Maar het grootste voordeel is toch wel de lagere latency, oftewel de tijd die nodig is om een verbinding te maken tussen een apparaat en het netwerk. Dat maakt het mogelijk om in realtime op afstand processen te besturen of een robot of drone te bedienen. En dat zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van de verbinding.

Vele extra’s en mogelijkheden
De innovatieve en robuuste 5G-router heeft echter nog meer in huis. Zo maken de wifi, WAN- en 3 LAN-poorten het mogelijk om diverse apparaten te koppelen, en natuurlijk mag een industriële voedingsaansluiting met overspanningsbeveiliging niet ontbreken. Daarnaast heeft de router plaats voor maar liefst 2 simkaarten, die elkaars back-up vormen; bij een lage signaalsterkte wordt er automatisch gewisseld tussen beide kaarten. Dat maakt de NR600 dan ook ideaal voor locaties waar de dekking slecht is. Dankzij de werktemperatuur van -40° tot 75°C is de router bovendien perfect toe te passen op plekken waar de omgevingscondities niet al te best zijn.

Eenvoudige configuratie en conversie
Verder ondersteunt de NR600 OpenVPN, GRE en IPSec en beschikt hij over een ingebouwde firewall voor optimale veiligheid. Configuratie kan worden gedaan door middel van sms, de ingebouwde webserver of via het gratis Device Management Platform. Verder is mogelijk om sms’jes te versturen op basis van een event. Door de NR600 in te zetten als Modbus Master kun je Modbus Slaves uitlezen en IEC 101 omzetten naar IEC 104. Het is ook mogelijk om de router in te zetten als DNP3 Slave.

Meer weten?
En meteen kunnen schakelen als 5G definitief zijn intrede doet? Download dan snel de NR600-datasheet of neem contact op met Cimpro voor meer informatie.

Geschreven door

CimPro

Lees meer