Industry 4.0: de weg naar een intelligentere productie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Industry 4.0: de weg naar een intelligentere productie

Producenten staan onder steeds meer druk om de procesefficiëntie en de winstgevendheid te verbeteren. Belangrijke drijfveren zijn een perfecte procesbesturing en een efficiëntere onderhoudscyclus. Met de Industry 4.0-basisprincipes geeft u uw bedrijf een concurrentievoordeel en zet u de eerste stappen richting een intelligentere en efficiëntere productieomgeving.

Recente ontwikkelingen rondom Industry 4.0 en the Internet of Things hebben aanzet gegeven tot veranderingen. Van gecentraliseerd beheer naar een gedecentraliseerde organisatie waarin het eindproduct onafhankelijk communiceert met uw productieapparatuur en waarin digitalisering nu een kernelement is van innovatie.

Met de ontwikkelingen van de meettechnologie levert een intelligent meetapparaat of een sensor veel meer dan alleen nauwkeurige meetwaarden. U ontvangt gekwalificeerde real-time statusinformatie over uw productieproces inclusief de status van het product of het apparaat. Veel bedrijven zijn al overgestapt op een end-to-end digitale gegevensuitwisseling. Stapt u ook over?

eBook 4 manieren om uw productie te verbeteren
In het eBook van Mettler-Toledo vindt u alle informatie omtrent Industry 4.0 en hoe u komt tot een intelligentere productie. Het eBook behandelt onder andere de volgende onderwerpen:
Industry 4.0 basisprincipes
Wat is Industry 4.0 en wat betekent het voor uw productieproces?
Voorspellend onderhoud en conditiecontrole
De juiste apparatuur levert informatie voor preventief onderhoud voordat problemen ontstaan
Sensordata en procesoptimalisatie
Intelligent Sensor Management biedt onder andere accurate kalibratie-informatie
Voordelen van ‘Plug & Measure’
De apparatuur verbetert productieprocessen door de kalibratietijd te reduceren, fouten te voorkomen en te garanderen dat uw systeem sneller functioneert.

Is uw productieproces al klaar voor de toekomst? Optimaliseer uw processen met behulp van de nieuwste technologie. Lees er alles over in ons eBook.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Mettler-Toledo B.V.

Mettler toledo levert weeg-, doseer en vulsystemen, met gebruikmaking van zowel weegplateaus als loadcellen. De brede keuze in soorten, afmetingen en uitvoeringen van weegplateaus, weegmodules, loadcellen en terminals stelt zowel... Lees meer