Industriële datalogger voor permanente bewaking van persluchtdata

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Industriële datalogger voor permanente bewaking van persluchtdata

De Geveke DL7 datalogger wordt geleverd in een kast met zichtvenster geschikt voor wandmontage in de compressorruimte. De datalogger is uitgevoerd met een kleuren-touchscreen en heeft een geïntegreerde webserver die via ethernet gekoppeld kan worden op een externe computer of server zonder bijkomende kosten. De benodigde meetsensoren kunnen via Modbus RTU, analoog of puls signaal aan de datalogger gekoppeld worden.

De configuratie kan lokaal via de touchscreen of vanaf afstand met de gratis meegeleverde configuratie en uitleessoftware. Aantal inputs kan modulair uitgebreid en samengesteld worden. Ook ondersteunt de datalogger virtuele kanalen die calculaties uitvoeren. Geveke heeft een breed assortiment aan sensoren beschikbaar specifiek voor persluchttoepassing. Bewaking van alle meetdata (stroomverbruik, kWh, luchtverbruik, druk, dauwpunt, temperatuur..etc) maar ook de efficiency is dus eenvoudig realiseerbaar. Er kunnen grenswaarden aan iedere signaal toegewezen worden waardoor er een alarmmelding gegenereerd kan worden. Deze kunnen indien gewenst via email vanuit de webserver uitgestuurd worden.

Dit geldt ook voor rapportages met logdata die bijvoorbeeld wekelijks per email verstuurd moet worden. Opgeslagen data kan via USB gedownload worden of via Modbus TCP/IP vanaf afstand uit de datalogger uitgehaald worden. Het is ook mogelijk om realtime datamonitoring via Modbus TCP/IP uit te lezen.

Ook bestaat de mogelijkheid om de datalogger via ons Geveke IOT 4G modem te koppelen aan de Geveke Connect Portal. De portal is overal via internet benaderbaar en zet data direct om in bruikbare informatie (grafieken, kosten, rapporten, KPI’ s)..

Geschreven door

Logo van:Industriële datalogger voor permanente bewaking van persluchtdata

Geveke Energy Services

Geveke Energy Services legt zich toe op optimalisatie en energiebesparing van alle merken persluchtinstallaties. Ca.70% van de exploitatiekosten van een persluchtinstallatie gaat op aan energieverbruik. Het onbewust omgaan met perslucht... Lees meer