Holstaal verder als Heleon Food

76 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Holstaal verder als Heleon Food

Holstaal, leverancier van rvs leidingwerk en componenten, gaat verder onder de naam Heleon Food. De naamswijziging is een logische stap in de verdere internationalisering van de Heleon Group en benadrukt de synergie binnen de groep. Tegelijkertijd verhuisde het bedrijf van Werkendam naar een nieuw bedrijfspand in Tiel.

Niet alleen Holstaal verandert van naam, ook Heleon bv uit Middelharnis, actief in de farmaceutische industrie, gaat anders heten: Heleon Pharma. Volgens Jan Timmer, CEO van de Heleon Group, luiden de wijzigingen een nieuw tijdperk in. Heleon Group heeft vestigingen in België en Nederland en nam vier jaar geleden nog het Belgische Gillain & Co over. De internationale groei van de groep vraagt volgens Timmer om een duidelijkere profilering. “Als gespecialiseerde leverancier van hygiënische apparatuur en rvs componenten vullen alle bedrijven binnen Heleon Group elkaar aan. De nieuwe namen Heleon Food en Heleon Pharma benadrukken enerzijds de synergie en ons internationale karakter en anderzijds geven ze helder aan welke markten ze bedienen, namelijk de voedingsmiddelen- en de farmaceutische industrie.”

Verhuizing

Het voormalige Holstaal startte in 1963 en bouwde een naam op als leverancier van rvs componenten en adviseur van klanten in de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie. De marktpositie van het bedrijf wordt nog altijd sterk bepaald door een grote voorraadpositie en snelle levertijden. Speciaal hiervoor verhuisde het bedrijf in 2002 van Nieuwegein naar een nieuw bedrijfspand in Werkendam. Ook deze jas begon te knellen, waarna een nieuw pand in Tiel werd aangekocht.

Deze nieuwe bedrijfshuisvesting zorgt ervoor dat de groei van Heleon Food kan worden doorgezet. In Tiel heeft Heleon Food een totale opslag van bijna 4.000 m2 in combinatie met zes nieuwe Kardex shuttlesystemen, voorzien van ‘Put to Light’ module. Daarnaast werden de organisatorische en logistieke processen verder verbeterd en doorontwikkeld. In totaal beschikt de Heleon Group nu over 9.000 m2 opslagruimte in combinatie met 16 Kardex shuttles, die samen het oppervlak met nog eens 2.500 m2 vergroten.

Article image of: Holstaal verder als Heleon Food

Voorraadbeheer

Deze state-of-the-art magazijnen vormen het hart van de organisatie, want hier ligt de grote voorraad rvs buizen en onderdelen van hoge kwaliteit. Die voorraad garandeert directe beschikbaarheid en snelle levering. Geavanceerde magazijn­automatisering zorgt ervoor dat voorraadtekorten nauwelijks voorkomen. Bestellingen worden normaal binnen een dag bij de klanten geleverd. Opslag en transport gebeurt met zorg zodat de onderdelen niet beschadigd raken. Ook aan klantspecifieke verpakkings- of leveringseisen komt Heleon Group tegemoet. Klanten kunnen bijvoorbeeld hun eigen artikelcodes of referenties mee laten afdrukken op de etiketten waardoor ze tijd besparen en fouten voorkomen. Maar ook op het vlak van voorraadbeheer wordt ondersteuning op maat aangeboden en kunnen ten behoeve van specifieke projecten of klanten afgestemde voorraden worden aangehouden.

Hygiënische componenten

Alle hygiënische procescomponenten worden geleverd met materiaalcertificaten. Hygiënische buizen en fittingen zijn volledig traceerbaar. Zowel op het onderdeel als op de verpakking en certificaten wordt alle productinformatie vermeld. Heleon Group zorgt voor volledige documentatie en documentcontrole. ASME BPE en EHEDG buizen en fittingen zijn voorzien van beschermdeksels en afzonderlijk verpakt in gesealde folieverpakkingen met een etiket met productinformatie. Alle fittingen worden stofvrij opgeslagen op chargenummer in het Kardex-systeem.

________________________________________________

Over Heleon Group

Heleon Group startte in 2000 met Heleon bv, opgericht door Jan Timmer. In 2002 nam dit bedrijf het Belgische PMA-Heleon nv over. In 2008 volgde de overname van het Nederlandse ­Holstaal bv en zo werd de Heleon Group een feit. In 2013 werd de groep uitgebreid met Heproflex bv (Nederland) en in 2018 met Gillain & Co nv (België). Heleon Group levert procescomponenten ­waaronder buizen, leidingcomponenten, afsluiters, pompen, slangen en instrumentatie aan de medische, farmaceutische, voedingsmiddelen-, vacuümtechnologie-, semiconductor- en algemene industrie in de Benelux.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark