Hold-To-Run 3 standen voetschakelaar

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hold-To-Run 3 standen voetschakelaar

Indien een machine slechts ingesteld kan worden tijdens het draaien dan dreigt er gevaar, helemaal wanneer hiervoor twee handen nodig zijn en de enable knop niet werkbaar is. Met de nieuwe Hold to-run voetsschakelaar kunnen instelwerkzaamheden of bijvullen bij continu processen veilig uitgevoerd worden.

Veilig instellen van draaiende machines of veilig bijvullen.
Indien een machine ingesteld moet worden dan is dat vaak achter een afscherming of lichtscherm. Met de Hold to-run pistoolgreep kan op een veilige wijze door het lichtscherm of achter de afscherming gewerkt wordn zonder noodstop. Slechts door de knop in de middenstand te houden draait de machine; bij een calamiteit is de reactie van de mens dat deze de driestanden functie verder indrukt zoals bij een rempedaal of geheel loslaat zoals bij een gaspedaal. Hierdoor valt de machine alsnog in de vereiste noodstop.

Twee handen nodig voor het veilig instellen van draaiende machines of veilig bijvullen.
Nu zijn voor de instelwerkzaamheden twee handen nodig, de Hold to-run enable knop is niet werkbaar. De nieuwe Hold to-run voetsschakelaar biedt de oplossing. Door de driestanden functie te verwerken in een voetschakelaar houdt de operator zijn handen vrij om zo de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Doordat de de middenstand is voorzien van een verend plateau kan de voet hierop bij bediening op rusten zodat vermoeidheid in de voet wordt tegengegaan.
De Hold-to-run 3 standen voetschakelaar heeft een 2NC + 2NO contactblok, een stijf geveerd middenstandplateau waarbij de kap zorgt voor bescherming tegen ongewenste bediening. Aansluiting middels een M20 wartelaansluiting.

Geschreven door

Inrato International BV

“Specialist in veiligheid rondom allerlei soorten machines en tevens voertuigen zoals heftrucks, wielladers en andere verrijdbare machines. CE-markering van nieuwe en aanpassingen aan bestaande machines. Uitvoer van Risico Inventarisatie (RIE)... Lees meer