Hoe proportionele drukverhoging zorgt voor energiebesparing

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
89 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hoe proportionele drukverhoging zorgt voor energiebesparing

Wat is multizone-regeling?
Het invoeren van multizone-regeling van watersystemen betekent dat verschuivingen in belastingscenario’s moeiteloos kunnen worden opgevangen. In grotere watersystemen kunnen eindgebruikers zeer verschillende waterverbruiksprofielen en drukbehoeftes hebben.

Hoe voldoet u dan aan al deze drukbehoeftes met één drukverhogersset? Grundfos heeft een nieuwe multidrukzone-besturingsoplossing ontwikkeld om precies dat te bereiken.

De voordelen van multizoneregeling en proportionele druk
Met Grundfos multizoneregeling worden de prestaties van meerdere waterverbruikers gelijktijdig met één drukverhogingsset bewaakt. De druk wordt aangepast aan de behoefte van de waterverbruiker ongeacht het verbruik, de locatie of verschillen in consumptiepatronen.

Het op proportionele druk laten draaien van drukverhogers leidt tot flinke water- en energiebesparingen, en constantere druk, ongeacht het waterverbruik.

Voordelen van proportionele drukverhoging
-Comfort: in een systeem met proportionele druk past de drukverhoger de pompopvoerhoogte aan de daadwerkelijke behoefte aan. De verbruiker heeft daardoor te allen tijde een meer constante waterstroom uit de kraan.
-Waterbesparing: de opvoerhoogte van de pomp kan worden teruggeschroefd tot de daadwerkelijk benodigde druk, hetgeen helpt water te besparen.
-Energiebesparing: lagere systeemdruk betekent lagere energiekosten.
-Minder slijtage aan leidingen, aansluitingen, kleppen en pompen.

Geschreven door

Inventflow

Inventflow BV is een onderneming met een ruime ervaring in het leveren en onderhouden van een breed scala aan procescomponenten. Van zowel sanitaire en aseptische procescomponenten in de voeding-, genotsmiddelen-... Lees meer