Hoe een elektrisch verwarmingssysteem werkt

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hoe een elektrisch verwarmingssysteem werkt
Article image of: Hoe een elektrisch verwarmingssysteem werkt

Verschillende toepassingen hebben ook verschillende vereisten. Er zijn verschillende soorten verwarmingskabels voor Ex en niet-Ex ruimtes. Zelfregelende verwarmingskabels (ook wel zelfbegrenzende verwarmingskabels genoemd) bieden het voordeel om met of zonder aanvullende regeling te worden gebruikt. De temperatuur regelt zichzelf door moleculaire expansie. Twee parallelle busdraden zijn ingebed in een verwarmingsmatrix gedoteerd met koolstofdeeltjes. De weerstand neemt toe en de output daalt.

MI-kabels (mineraal geïsoleerd), parallelle of serieweerstandsverwarmingskabels worden altijd met de juiste meet- en regeltechniek gebruikt.

Link naar meer informatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Hoe een elektrisch verwarmingssysteem werkt

Huikeshoven BV

Huikeshoven is specialist in elektrowarmte: electrische tracing, Heaters (verwarmingselementen, doorstroomheaters, luchtheaters, insteekelementen, patroonelementen), ook ATEX. Werkt samen met gerenommeerde partners als Eltherm en Schniewindt en biedt al meer dan 50... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer