HMD introduceert CSI/CSA magneetgedreven pompen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: HMD introduceert CSI/CSA magneetgedreven pompen

Sundyne HMD Kontro introduceert de nieuwe CSI/CSA-lijn, die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de laatste eisen in de chemische sector. De magneetgedreven centrifugaalpompen kunnen een grote verscheidenheid aan chemicaliën, oplosmiddelen, giftige en gevaarlijke media verpompen op de meest veilige manier. Leverbare materialen zijn roestvast staal 316, Alloy C en Alloy 20.

Eenvoudige modificatie
Deze nieuwe pompen zijn modulair opgebouwd en eenvoudig aan te passen aan verschillende procesbehoeften. Door deze grote mate van uitwisselbaarheid is er slechts een beperkte hoeveelheid reservedelen ter ondersteuning nodig. De CSI/CSA-lijn is geschikt voor temperaturen van -40 tot 260°C. Met capaciteiten tot 64m³/u en drukken tot aan 16 bar (CSI) en 18.9 bar (CSA) kunnen deze magneetgedreven pompen voor veel toepassingen ingezet worden.

Veiligheid voorop
De Zeroloss PEEK-scheidingsbus is bedrijfszeker en ongevoelig voor eventuele procesverstoringen. De volledig gesloten behuizing en interne en externe stootringen zorgen voor extra robuustheid. Dit maakt deze CSI/CSA-pompen geschikt voor gevaarlijke, agressieve, hete en waardevolle producten. De NdFeB magneten zijn compacter en sterker dan andere toegepaste magneten.

Energiebesparing
De hydrauliek van deze serie pompen is opnieuw ontworpen en heeft een hoger rendement in vergelijking tot de voorgaande serie. Tevens heeft de standaard geleverde Zeroloss PEEK- scheidingsbus geen wervelstroomverliezen. Zo sluiten deze nieuwe pompen aan bij de wereldwijde ambitie van energiebesparing en milieubescherming.

Certificaten
De CSI pomp voldoet aan de ISO 2858:2010 afmetingen en ISO 15783:2003 constructievoorschriften. De CSA pomp voldoet aan de ASME 73.3-2015 eisen en maatvoering. Alle pompen zijn in blok en gekoppelde uitvoering beschikbaar.

Geschreven door

Logo van:HMD introduceert CSI/CSA magneetgedreven pompen

Geveke Pompen

Compleet programma pompen Geveke is specialist in pompen en pompsystemen en adviseert u over de optimale keuze voor uw applicatie. Voor de petrochemische en de olie- & gasindustrie. Fabrikaten: Lewa,... Lees meer