Hiltra warmtekamer spin-off van prefab-installatieruimtes

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hiltra warmtekamer spin-off van prefab-installatieruimtes

Hiltra Barneveld B.V. is al ruim 35 jaar actief als producent van opslagsystemen voor verpakte gevaarlijke stoffen met als specialisatie brandwerende oplossingen.
Naast de ontwikkeling, productie en verkoop van opslagsystemen worden er steeds meer speciale toepassingen op klantenwens, zoals bijvoorbeeld prefab-installatieruimtes in thermisch isolerende en/of brandwerende uitvoeringen, gebouwd.

Een spin-off hiervan is de ontwikkeling en bouw van warmhoudkamers waarin verpakte gevaarlijke stoffen t.b.v. een productieproces op hoge temperaturen kunnen worden gebracht.
Een recent voorbeeld daarvan is een warmhoudkamer voor 8 IBC’s van 1.000 liter gebouwd voor een coating-producent in Noord-Holland. De warmhoudkamer is gebouwd voor buitenopstelling en een 2-laags plaatsing van de IBC’s.

De gewenste temperatuur in de warmhoudkamer wordt gerealiseerd door een elektrisch aangedreven recirculatie-verwarming. Het systeem is deugdelijk beveiligd en makkelijk bedienbaar. Het recirculatie-verwarmingssysteem o.b.v. een kanaalverhitter achter een ventilator kan pas worden geactiveerd als de deuren op houdmagneten zijn vergrendeld. Openen van de deuren kan enkel nadat de verwarming is uitgeschakeld en door de ventilator voor enkele minuten is gekoeld.

Hiltra Warmhoudkamers zijn leverbaar op basis van standaard thermisch isolerende units met schuifdeuren voor 4, 8 en 12 IBC’s of palletplaasten. Het verwarmingssysteem is leverbaar in standaard en/of in ATEX explosieveilige uitvoeringen. Temperaturen tot ca. 90 º C zijn realiseerbaar. Brandwerende uitvoeringen met electrisch aangedreven roldeuren zijn op aanvraag mogelijk.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Hiltra Barneveld b.v.

Hiltra Barneveld BV is een familiebedrijf dat ruim 35 jaar bestaat. Vanaf de start zijn we als pioniers actief op de markt aanwezig met (prefab)systemen voor de opslag van gevaarlijke... Lees meer