Het optimaliseren en elektrificeren van stoomproductie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Het optimaliseren en elektrificeren van stoomproductie

Vragen omtrent gasloze stoom krijgen wij al jaren, maar door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren (en dan vooral de afgelopen maanden) zien we het aantal vragen rap toenemen. Daarom besteden we extra aandacht aan de elektrificatie van het stoomproductieproces.

Onderzoek naar energiebesparing
Stoom is een zeer veel gebruikte energiedrager in de industrie en het grootste deel daarvan wordt opgewekt met gas. Volgens berekeningen uit het project Steam Up, is maar liefst 75 procent van de potentiële energiebesparing in de industriële sector is gerelateerd aan motoren en stoominstallaties. Lees op onze website meer over het project, de resultaten met betrekking tot het optimaliseren van de stoomproductie en bekijk een aantal praktische besparingstips.

Van gas naar gasloos
Zeker met het oog op de toekomst en de toenemende schaarste van gas, is het overstappen naar gasloze stoomproductie een steeds aantrekkelijkere optie. Wat komt daar bij kijken? Scharff Techniek geeft op de website een aantal praktische tips voor de overstap naar elektrisch opgewekte stoom.

Gratis Hand-outs
Wil je zelf meer kennis opdoen over dit onderwerp? Kijk dan ook eens op de website van Stoomplatform. Zij hebben een aantal gratis hand-outs die erg behulpzaam zijn, waaronder een module over zuinig stoken en het stand-by zetten/ conserveren van de stoomketel.

Vaker tips ontvangen?
Een aantal keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief, daar kun je je voor aanmelden op onze website. Wil je dit soort updates en tips vaker ontvangen? Volg ons dan ook op LinkedIn. Alle links dit bij dit artikel horen zijn terug te vinden op de website van Scharff Techniek.

Alle bijbehorende links icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Het optimaliseren en elektrificeren van stoomproductie

Scharff Techniek BV

Scharff Techniek is specialist op het gebied van stoom. Wij leveren en installeren: Elektrische Stoomketels Gasgestookte Stoomketels en Stoomgeneratoren Thermische Olieketels Toepassingen voor Clean Steam Verhuur (elektrische) stoomketels Waterontharders en... Lees meer