Herkomst stoomketel kan levensduur bepalen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Herkomst stoomketel kan levensduur bepalen

Het is misschien niet het eerste waar naar gekeken wordt bij de aanschaf van een stoomketel, maar de herkomst van een stoomketel kan erg bepalend zijn op lange termijn. Scharff Techniek legt uit waarom.

Het belang van onderhoud
Eerst is het belangrijk om te begrijpen hoe bepalend de rol van onderhoud is voor de levensduur van een stoominstallatie. Die levensduur is namelijk niet vanzelfsprekend. Eén van de belangrijkste boodschappen die Scharff Techniek klanten meegeeft is: u heeft zelf invloed op de levensduur van uw stoomketel. Door verschillende soorten preventief onderhoud, blijft de verwachte levensduur stabiel of kan deze zelfs worden opgerekt. Andersom geldt dit ook, wordt er geen onderhoud uitgevoerd dan verminderd de levensduur drastisch.

Alle stoomketels hebben onderhoud nodig. Op korte termijn lijkt onderhoud een kostenpost, maar op de lange termijn is het eerder een investering. U kunt door deze investering de aanschaf van een nieuw model langer uitstellen. Onderschat dus niet het belang van onderhoud. Een deel van de onderhoudsklussen zijn relatief klein en makkelijk. Deze kunnen worden uitgevoerd door uw eigen personeel. Lees hier een aantal tips over dit soort onderhoud.

Onderhoud door een betrouwbare partner
Daarnaast is er ook groter onderhoud nodig, preventief of omdat er een onderdeel vervangen moet worden. Daarvoor zal iemand met expertise van de stoomketel ingeschakeld moeten worden. Er zijn genoeg bedrijven met monteurs op het gebied van stoomtechniek en stoominstallaties, maar let de wel de éne stoomketel is de andere niet. Dat is de reden waarom wij geen onderhoud uitvoeren aan stoomketels anders dan de merken die wij zelf vertegenwoordigen.

Bijna al onze stoomketels komen net over de grens uit Duitsland. Daar hebben onze monteurs een erkende opleiding gevolgd zodat zij gespecialiseerd zijn in de werking van een stoomketel van het merk CERTUSS. Dat is een luxe, want daardoor krijgen onze klanten in Nederland een monteur met de juiste kennis voor de betreffende stoomketel.

Herkomst van de stoomketel
Soms wordt er gekozen voor een stoomketel uit een ander land, bijvoorbeeld Italië, Spanje of China, omdat dit goedkoper lijkt. Vervolgens zijn er geen partner organisaties die de juiste kennis hebben van dit product of die u hierbij kunnen helpen en adviseren op het gebied van (preventief) onderhoud. Dat wordt dan alleen gedaan vanuit kennis van de algemene stoomtechniek. Dit kan echter invloed hebben op de levensduur. Daardoor kunt u genoodzaakt zijn eerder een nieuwe stoomketel te kopen en bent uiteindelijk mogelijk dus duurder uit.

Kijk verder dan de offerte
Staar u niet blind op de goedkoopste offerte, maar neem de tijd om ook na te denken over het proces na de aanschaf. Wat heeft een stoomketel allemaal nodig? Wie gaat dat uitvoeren? Waar kan ik terecht als er onderdelen niet werken zoals het zou moeten? Kan ik een onderhoudscontract afsluiten bij de leverancier? Wees dus kritisch op de herkomst van een stoomketel. Zo voorkomt u vervelende situaties op de lange termijn.

Dankzij kundige medewerkers in combinatie met de kwaliteitsmerken die wij voeren, onderscheiden wij ons zowel in het product, de nazorg als in de gebruiksfase. Scharff Techniek blijft gedurende het hele proces, dus tot en met de plaatsing én ook de tijd erna, uw partner voor alles wat het product en het proces te maken heeft. Wij garanderen een betrokkenheid die veel verder gaat dan het afgeven van een ‘garantie op papier’.

Meer informatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Herkomst stoomketel kan levensduur bepalen

Scharff Techniek BV

Scharff Techniek is specialist op het gebied van stoom. Wij leveren en installeren: Elektrische Stoomketels Gasgestookte Stoomketels en Stoomgeneratoren Thermische Olieketels Toepassingen voor Clean Steam Verhuur (elektrische) stoomketels Waterontharders en... Lees meer