Gpi levert RVS watertanks voor in hypermodern duikcentrum

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gpi levert RVS watertanks voor in hypermodern duikcentrum
Article image of: Gpi levert RVS watertanks voor in hypermodern duikcentrum
Article image of: Gpi levert RVS watertanks voor in hypermodern duikcentrum
Article image of: Gpi levert RVS watertanks voor in hypermodern duikcentrum

Gpi heeft twee RVS watertanks (waterbassins) mogen leveren voor een wel heel bijzonder project. De RVS tanks worden namelijk gebruikt als duiktorens en zijn conform de WHVBZ regelgeving (Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) gebouwd.

RVS waterbassins
In opdracht van Baars-CIPRO mocht Gpi twee RVS waterbassins leveren met een diameter van zes meter. Deze bevinden zich inmiddels op de derde verdieping van het duikcentrum. De negen meter en 3,5 meter diepe bassins staan door middel van een RVS koppelbassin van 1,35 meter diepte met elkaar in verbinding.

Duikcentrum
Op industrieterrein Krabbersplaat in Enkhuizen komt een bijzonder gebouw omhoog. Het nieuwe duikcentrum omvat vijf bouwlagen en inpandig diverse waterbassins van verschillende dieptes. Het wordt dé plek waar maritieme beroepsduikers en reddingduikers van professionele hulpverleningsdiensten opgeleid en getraind worden. Inmiddels staan de eerste cursussen in het nieuwe pand gepland voor 2019.

Tevreden
Jeroen Baars, eigenaar BC-Opleidingen, is zeer tevreden: “BC-opleidingen heeft in 2007 haar eerste 9 meter duiktoren bij Gpi betrokken. Gpi begreep direct onze specifieke wensen en heeft destijds naar tevredenheid geleverd. Het lag daarom voor de hand om voor onze nieuwe RVS waterbassins wederom contact te leggen met Gpi. Ook ditmaal verliepen de gesprekken naar tevredenheid.

Een bijzonderheid bij deze levering was de integrale opname van de bassins in een bouwkundige setting. “Daartoe is in goede samenspraak tussen de engineers van Gpi en Ooms (hoofdaannemer van het bouwkundige gedeelte) een detail ontworpen wat moet borgen dat de RVS bassins en betonnen casco op een technisch verantwoorde wijze tot elkaar worden gebracht. Het is júist de medewerking bij deze integrale aanpak (in bouwteamverband) dat ons heeft doen besluiten de opdracht aan Gpi te gunnen”, aldus Jeroen Baars.

Lasmeters
Doordat de looprand rondom de RVS waterbassins en koppelbassin bevestigd moest worden, werd het een uitdagende montageklus met veel lasmeters op locatie. Gpi werkt uitsluitend met gecertificeerde lassers die oog hebben voor de wensen van onze opdrachtgevers en steevast streven naar de allerhoogste kwaliteit.

Ponton
De tanks zijn eerst vanuit onze productielocatie Groot-Ammers middels een ponton via het water aangevoerd en overgeslagen op het land met behulp van een drijvende bok. Op een trailer zijn de watertanks vervolgens vervoerd naar hun bestemming.

De uitvoering is in volle gang, waarbij GPI de laatste hand legt aan haar levering en de afbouw al goed aan het vorderen is. Op 3 december is een officieel moment gepland waarbij de 480m3 grote bassin wordt gevuld.

Het pand wordt naar verwachting eind 2018 opgeleverd.

RVS tanks icon.arrow--dark

geschreven door

Logo van:Gpi levert RVS watertanks voor in hypermodern duikcentrum

Gpi Tanks & Process Equipment

Gpi Tanks is een all round toonaangevend producent van roestvaststalen tanks en procesapparatuur voor de Food, Farma, Chemie en de algemene opslagindustrie. Gpi engineerd en produceerd tanks van 5 liter... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer