Gpi Group start een nieuwe werkmaatschappij: Gpi Pharma

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Gpi Group start een nieuwe werkmaatschappij: Gpi Pharma

Hoogwaardige opslagtanks en procestanks voor de farmaceutische industrie: RVS tankbouwspecialist Gpi Group heeft een nieuwe business unit opgericht onder de naam Gpi Pharma. In deze business unit zijn alle experts van Gpi op het gebied van ontwerp en productie van farmaceutische tanks verzameld om klanten beter en sneller van dienst te kunnen zijn. De aanleiding van de oprichting is de groeiende vraag vanuit de farmaceutische industrie, mede veroorzaakt door de Covid pandemie.

Specialisten als het gaat om regelgeving
De Gpi Groep heeft 25 jaar ervaring in de farmaceutische industrie en is vertrouwd met de alle ontwerp- en productievereisten. Of het nu gaat om proces vaten, mobiele reactoren of WFI tanks, Gpi engineers kennen de regels en voorschriften zoals de ASME-BPE en de Europese richtlijn voor drukapparatuur (PED) door en door. Met Gpi Pharma wil de onderneming sneller en gerichter inspelen op de bijzondere eisen en behoeften van farmaceutische producenten.

Gpi Pharma steunt op een combinatie van kennis, kunde en ervaring. Op deze basis wil de nieuwe bedrijfseenheid haar klanten een optimale service en producten van de hoogste kwaliteit bieden. Fred Boere, CEO van de Gpi Group: “Mede door de situatie omtrent Covid zien we een toenemende vraag naar hoogwaardige farmaceutische tanks en we verwachten dat dit door zal zetten. Met Gpi Pharma spelen we hierop in door onze ervaren specialisten binnen dit vakgebied samen te brengen en klanten beter van dienst te zijn met enkel mensen die weten waar het om draait in de Pharma.” (Potentiële) klanten kunnen meer te weten komen over de mogelijkheden op de website.

Snelle levering ondanks corona
Sales Manager Joost Nieuwlaat is verantwoordelijk voor de verkoop. “Ik werk sinds januari 2020 bij Gpi en ben altijd onder de indruk van de inzet en deskundigheid van mijn collega’s. COVID-19 dwingt ons om snel te handelen en te leveren. Dankzij onze jarenlange ervaring, onze grote productiecapaciteit en ons internationaal leveranciersnetwerk zijn wij steeds in staat te voldoen aan zelfs de kortste levertijden die nu gevraagd worden. Zonder afbreuk te doen aan de benodigde kwaliteit.”

De farmaceutische industrie is al enkele jaren erg in trek bij investeerders en overal worden forse investeringen gedaan. De coronapandemie heeft deze ontwikkeling nog versneld, vooral wat de productie van vaccins betreft. Gpi Pharma ziet dan ook een groot groeipotentieel en zal komende jaren verder investeren in de business unit.

Gpi groeide de afgelopen 25 jaar uit tot een gevestigde naam in de Nederlandse metaalindustrie en onderscheidt zich door constant te innoveren in techniek, proces en samenwerking. De Gpi Group bestaat onder andere uit drie tankbouwbedrijven: Gpi Tanks Nederland, Gpi Tanks Polen en Gpi Tanks XL. Daarnaast zijn Gpi De Gouwe met process equipment en BMN (Beitserij Midden Nederland) onderdeel van het moederbedrijf. De Gpi Group heeft wereldwijd klanten in de voedingsmiddelen, chemische, farmaceutische en cosmetische industrieën. Het bedrijf heeft in totaal ca. 200 werknemers in dienst.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Gpi Group start een nieuwe werkmaatschappij: Gpi Pharma

Gpi Tanks & Process Equipment

Gpi Tanks is een all round toonaangevend producent van roestvaststalen tanks en procesapparatuur voor de Food, Farma, Chemie en de algemene opslagindustrie. Gpi engineerd en produceerd tanks van 5 liter... Lees meer