Geveke breidt testcapaciteit pompen flink uit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Geveke breidt testcapaciteit pompen flink uit

De vraag naar service aan pompen met grotere capaciteiten en vermogens neemt toe. Daarom heeft Geveke Pompen de testinstallatie in de servicewerkplaats vernieuwd. De mogelijkheden om pompen te testen in Amsterdam zijn hiermee stevig uitgebreid.

In de nieuwe testinstallatie kunnen pompen met een maximaal vermogen van 132 kW worden getest. De maximale capaciteit is uitgebreid van 50 naar 250 m³ per uur. De maximale druk is 100 bar, maar met aanpassingen kunnen we zelfs tot 500 bar testen. Met de inzet van een generator kunnen diverse spanningen en frequenties worden gecreëerd.

Daardoor is het nu mogelijk om pompen met grotere capaciteiten te testen in Amsterdam. De pompen hoeven dus niet naar de fabriek in het buitenland om getest te worden. Dit scheelt tijd en geld, zeker in tijden van reisbeperkingen. Klanten kunnen het testen bijwonen via een videoverbinding of in de goed voorziene werkplaats, waar voldoende ruimte is om afstand te houden.

Het testen gebeurt met water. Dit wordt vanuit een nieuwe voorraadtank van 22.000 liter teruggepompt om te worden hergebruikt. Door dit circulaire systeem gaat er geen water verloren.

Meerdere testplekken, geen wachttijd
Afhankelijk van het type pomp kan er op drie plekken tegelijk getest worden. Hierdoor is de doorlooptijd voor het testen van pompen minimaal. De testunit bevat twee in hoogte verstelbare hydraulische heftafels die per tafel 2000 kilo kunnen heffen. Pompen met een hoger gewicht kunnen eveneens worden getest.

Ieder testpunt is voorzien van een frequentieregelaar, waardoor het toerental van iedere pomp onafhankelijk kan worden gevarieerd. Sensoren meten de druk en de flow van een pomp. Deze zijn uit te lezen op de monitor bij de testinstallatie. Naast het meten van de capaciteit en opvoerhoogte van pompen kunnen wij ook vibratie en geluid testen. Verder kunnen wij in de servicewerkplaats pompcomponenten dynamisch balanceren.

Alles in huis voor cryogene pompen
Er is een droogoven aanwezig om pomponderdelen te ontdoen van vocht. Dit is vooral belangrijk bij cryogene en busmotorpompen. Wij kunnen een pomp in zijn geheel in de oven plaatsen om door middel van een variabele temperatuur, onder vacuüm, de pomp totaal van vocht te ontdoen. Daarna wordt het vacuüm gevuld met stikstof. Hiermee blijft er gegarandeerd geen vocht achter in de componenten.

Verder heeft de werkplaats van Geveke een clean room conform ISO 14644, part 1 klasse 7, voor het behandelen van pompen die absoluut onder clean room condities behandeld moeten worden. Dit zijn vooral cryogene pompen, waaronder pompen voor medicinale zuurstof, waar sinds het begin van de coronapandemie een stijgende vraag naar is.

Exclusieve fabrieksservice
Als Authorized Service Center hoogste niveau van Nikkiso, Sundyne en LEWA kan Geveke exclusieve service verlenen aan pompen van deze fabrikanten. Onze ervaren, gecertificeerde technici hebben toegang tot de nieuwste technische informatie, ontwikkelingen, standaarden en originele onderdelen. Zij worden voortdurend geschoold om hun kennis up to date te houden.

Wij zijn onder meer ISO 9001:2015, VCA* 2017/6.0 en IECEx 03 & 05 gecertificeerd.

Met de vernieuwde testinstallatie, balanceermachine, droogoven en clean room is Geveke Pompen klaar om u nu en in de toekomst van complete service te voorzien.

Geschreven door

Logo van:Geveke breidt testcapaciteit pompen flink uit

Geveke Pompen

Compleet programma pompen Geveke is specialist in pompen en pompsystemen en adviseert u over de optimale keuze voor uw applicatie. Voor de petrochemische en de olie- & gasindustrie. Fabrikaten: Lewa,... Lees meer