FP 70 “Smooth Flow” Pomp – Laag in Pulsatie, Hoog in Efficiëntie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: FP 70 “Smooth Flow” Pomp – Laag in Pulsatie, Hoog in Efficiëntie

Met de toevoeging van de FP 70 aan de pulsatiearme pompfamilie speelt KNF in op de marktbehoefte van pompen met een lage pulsatie. Deze nieuwe pomp combineert de voordelen van de KNF membraanpomptechnologie met de belangrijkste kenmerken van tandwiel- en centrifugaalpompen. De FP 70 is zelfaanzuigend en kan drooglopen, transporteert vloeistoffen rustig en schoon en is chemisch bestendig. Deze combinatie maakt de FP 70 interessant voor toepassingen waar een betrouwbare overdracht van kostbare vloeistoffen van essentieel belang is.

Bijvoorbeeld voor medische toepassingen, waar apparatuur vaak in direct contact staat met de patiënt, kan de lagere pulsatie een positieve invloed hebben. Er worden minder pulsen overgebracht van de vloeistof naar de leidingen en vandaar naar de onderdelen die op de patiënt worden aangebracht, waardoor behandelingen minder belastend worden. Ik denk hierbij aan koelcircuits.

Ook bij de keuze van de motor komen de systeemvereisten op de eerste plaats; Deze Smooth Flow pomp kan worden uitgerust met motoren van verschillende prestatieklassen en hun parameters kunnen exact op de behoeften worden afgestemd.

De FP 70 bereikt een debiet tot 850 ml/min. en is ontworpen voor continu bedrijf tot een druk van 2 bar. Hierdoor leent de pomp zich uitstekend voor een breed scala aan toepassingen, waaronder medische technologie, voor inkjet printers, 3D-printen en analytische instrumenten.

Meer info icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:FP 70 “Smooth Flow” Pomp – Laag in Pulsatie, Hoog in Efficiëntie

KNF Verder BV

KNF membraan gas- en vloeistofpompen en doseerpompen voor inbouw in apparaat of machine. • Chemische industrie • Meet- en analysetechniek, laboratoria • Levensmiddelentechnologie • Reprotechnologie • Zuiveringsindustrie • Medische technologie,... Lees meer