FLUXUS F/G831 Clamp-on Flow transmitter voor Ex gezonneerde proces controle

icon.highlightedarticle.dark Veiligheid Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: FLUXUS F/G831 Clamp-on Flow transmitter voor Ex gezonneerde proces controle
Article image of: FLUXUS F/G831 Clamp-on Flow transmitter voor Ex gezonneerde proces controle

FLUXUS F/G831
FLUXUS F/G831 Clamp-on Flow transmitter voor Ex gezonneerde proces controle

Flowmetingen in de olie- en gasindustrie en chemische industrie bevinden zich vaak in gevaarlijke gebieden waar blootstelling aan potentiële gassen wordt verwacht. Als gevolg hiervan moet instrumentatie in deze omgevingen naast de meetzekerheid ook voor elektrische veiligheid zorgen om explosie gevaarlijke situaties koste wat kost te vermijden.

FLEXIM’s nieuwe flowmeter voor Ex gevaarlijke locaties, de FLUXUS F/G831 voldoet aan alle eisen! De compacte en robuust ontworpen ATEX/IECEx Zone 1-gecertificeerde behuizing zorgt ervoor dat alle aansluitingen en elektronische compartimenten hermetisch zijn afgesloten, waardoor het geschikt is voor installatie in gebieden waar blootstelling aan gassen mogelijk is. Bovendien kan de meter nu externe intrinsiek veilige Ex-ia-druk- en temperatuurinvoer ontvangen voor het meten en rapporteren van genormaliseerde flow en debiet direct op de meter locatie. Hiermee heeft de operator direct gecompenseerde metingen ter beschikking.

Operationele veiligheid en ongeëvenaarde prestaties zijn enkele van de kenmerken die de F/G831-meter de ideale oplossing maakt voor de chemische industrie en Olie & Gas. De FLUXUS F/G831 wordt geleverd met een nieuwe, zeer nauwkeurige DSP-processor voor verbeterde kanaalschakelmogelijkheden om moeilijke stroomprofielen in het geval van gastoepassingen te compenseren. Bovendien wordt de FLUXUS F/G831, net als alle andere FLUXUS-meters, geleverd met zorgvuldig op elkaar afgestemde en temperatuur gecompenseerde transducers die ongeëvenaarde nulpuntstabiliteit en nauwkeurige bi directionele stroommeting over een breed bereik biedt.

De nieuwe FLUXUS G831 ST-LT/HT ondersteunt zowel transittijd- als CFM-stoommetingen en is daarom geschikt voor vele toepassingen in de chemische en olie- en gasindustrie, waaronder gas-, vloeistof- en stoomtoepassingen.

Extra functies zijn onder meer 32-bits architectuur voor complexe interne gegevensverwerking, nieuw Lcd-scherm met magnetische pen voor configuratie op meterlocatie en een verscheidenheid aan standaard communicatieprotocollen zoals Modbus, Profibus, Foundation Fieldbus en HART.

Geschreven door

Logo van:FLUXUS F/G831 Clamp-on Flow transmitter voor Ex gezonneerde proces controle

Flexim Instruments Benelux B.V.

Flexim GmbH Berlijn, is in 1990 opgericht door vier afgestudeerden van de Berlijnse Humboldt Universiteit en de Universiteit Rostock, ontwikkelt en produceert ultrasone clamp-on debietmeters en in-line procesanalysers. De hoge... Lees meer