Flowsuite, nieuwe app van Bronkhorst

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Flowsuite, nieuwe app van Bronkhorst

Bronkhorst lanceerde onlangs een nieuwe app met de naam FlowSuite, voor het monitoren en onderhouden van hun digitale flowmeters.
Ahad Djafari, Product Manager Industrial Communication, Control & Customer Software, speelde een grote rol bij de ontwikkeling van deze app.
Ahad legt uit waarom hij samen met een team bestaande uit R&D-collega’s en externe experts van Convergence Industry aan de slag ging met de ontwikkeling van deze agile softwaretool.

Waarom zou je een app voor flowmeters ontwikkelen?
Om ons heen zien we dat apparaten geleidelijk aan steeds intuïtiever in het gebruik worden, van stofzuigers tot smartwatches. Consumenten raken steeds meer gewend aan producten die plug-and-play zijn, en in een industriële omgeving is dat niet anders. Daarom was de wens ontstaan een nieuwe, functionele softwaretool te ontwikkelen die het gemakkelijk zou maken om flowmeters te monitoren en onderhouden.

In mijn vorige functie als Technical Sales Engineer for Customised Flow Solutions bij Bronkhorst ondersteunde ik klanten die in de opstartfase zaten wat betreft het toepassen van flowmeters voor hun procesoptimalisatie. Ook hield ik me bezig met probleemoplossing en inbedrijfstelling. Ik kwam erachter dat de meeste technici graag snel het functionele proces aan de praat krijgen, maar tijdens de opstartfase niet zo geïnteresseerd zijn in de parameters van de specifieke componenten die een rol spelen in het proces. Deze ervaring hield ik in gedachten en gebruikte ik als input voor de specificaties van de nieuwe softwaretool.

Naast mijn eigen ervaring namen we ook de ervaringen van onze servicemonteurs en eindgebruikers mee door middel van observatie en interviews. Het team kwam tot de conclusie dat de app meerdere flowmeters tegelijk moest kunnen detecteren en monitoren en dat het voor eindgebruikers belangrijk was om uit verschillende talen te kunnen kiezen.

“Ik ben heel trots op het resultaat dat we als team hebben bereikt. FlowSuite is een functionele app geworden voor het eenvoudig monitoren, configureren en optimaliseren van onze digitale flowmeters via een enkele interface, beschikbaar in zes talen”

Wat zijn de volgende stappen?
Nu FlowSuite op de markt is, werkt het team alweer aan nieuwe add-ons: eenvoudig te gebruiken configuratietools voor het ondersteunen van complexere processen, zoals de precieze batchdosering van additieven.

Wat maakt FlowSuite zo geweldig?
FlowSuite maakt het mogelijk digitale instrumenten van Bronkhorst via een enkele interface te monitoren, configureren en optimaliseren. De veelzijdige software beschikt over een groot aantal handige functies. Zo geeft het display meerdere grafieken weer, is de apparaatconfiguratie eenvoudig en worden gemeten gegevens realtime vastgelegd in een CSV-bestand.

De adaptieve moderne gebruikersinterface is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Chinees, Japans en Koreaans. FlowSuite is verkrijgbaar in de Microsoft Store en kan daardoor gemakkelijk worden geïnstalleerd en geüpdatet.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Flowsuite, nieuwe app van Bronkhorst

Bronkhorst Nederland BV

Bronkhorst High-Tech biedt het meest uitgebreide productenpakket aan thermische en coriolis Mass Flow Meters en Controllers ter wereld. De producten zijn beschikbaar voor toepassingen in laboratoria, de industrie en voor... Lees meer