FikVacWet vatpomp ook voor hoogviskeuze vloeistoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: FikVacWet vatpomp ook voor hoogviskeuze vloeistoffen

Fiktech leverde inmiddels 20 stuks FikVacWet zuig/perspompen aan Werit sas in Frankrijk om diverse vloeistoffen en slib af te voeren.

Vacuümpompen / Vatpompen
De FikVacWet perslucht-aangedreven vacuümpompen wordt toegepast om uiteenlopende vloeistoffen, slib en slurries op te zuigen in standaard 200-liter vaten.
FikVacWet: Deze zuig/perspomp gebruikt u voor het opzuigen van onder meer snijdvloeistoffen, hydrauliekolie, lekvloeistoffen, adsorbenten, slib en spanen, en afvalwater. Er is ook een uitvoering leverbaar om spanen en metaalstof uit de koel-/ snijdvloeistof van bewerkingsmachines te filteren.Door de hoge onderdruk vult u een vat in minder dan twee minuten. Met de simpele draai aan de instelknop van de FikVacWet leegt u ook weer snel hetzelfde vat. Het debiet stelt u met de instelknop in zodat het vullen en legen op gecontroleerde wijze gebeuren.
De FikVacWet maakt alleen gebruik van perslucht en heeft geen bewegende delen, een garantie voor vrijwel onderhoudsvrij gebruik. Een automatische beveiliging voorkomt overvulling van het vat. De FikVacWet kan gebruikt worden met een onbeschadigd stalen vat met een nominale dikte van tenminste 1.0 mm.
De FikVacWet maakt alleen gebruik van perslucht en heeft geen bewegende delen, een garantie voor vrijwel onderhoudsvrij gebruik.
Een automatische beveiliging (vlotterklep) voorkomt overvulling van het vat.
Een ingebouwde overdrukbeveiliging begrenst de overdruk in het vat tot maximaal 48 kPa (48% vacuüm).
Technische gegevens FikVacWet:
Onderdruk : max. 27 kPa.
Overdruk : max. 48 kPa
Luchtverbruik : 540 Nl/min. @ 5,5 bar(O)
Zuigdebiet : water – 110 l/ min. / hydrauliekolie – 35 l/min.
Geluidsniveau : 75 dB (A) @ 1 meter vvc.

Geschreven door

Fiktech B.V. - Productieoptimalisatie

Fiktech: Ontstoffingstechniek & Productieoptimalisatie Fiktech maakt machines en productieprocessen béter. Oplossingen die bij productie optimalisatie worden ingezet zijn onder meer: Vortex Schakelkast Koeler, Luchtmes, Beluchtingschijf, Vacuumpompen, ATEX terugslagklep, Zijkanaalventilator, Pneumatisch... Lees meer