Emersons magneetafsluiters realiseren compactere machineontwerpen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Emersons magneetafsluiters realiseren compactere machineontwerpen

Emerson heeft een reeks 2-weg en 3-weg magneetafsluiters gelanceerd die de behoefte van machinebouwers (OEM`s) ondersteunen om compactere machines en apparatuur te ontwikkelen zonder concessies te doen aan de fluid control prestaties. Het geoptimaliseerde ontwerp van de behuizing en de interne doorstroming van de nieuwe ASCO™ Serie 256/356 zorgt niet alleen voor een kleinere voetafdruk, maar ook voor een lager energieverbruik en hogere drukwaarden die cruciaal zijn in industriële en commerciële toepassingen.

De kleinere totale voetafdruk van de serie 256/356 helpt OEM`s de interne lay-out van hun apparatuur te optimaliseren, waardoor meer hoogwaardige vloeistofregelopties kunnen worden geïntegreerd in een kleiner en meer gestroomlijnd eindproduct. Dit is vooral belangrijk voor fabrikanten van koffiemachines en andere drankautomaten; verwarming, ventilatie en airconditioning; pompen en compressoren; lasapparatuur; en analytische en medische apparaten.

Het bereiken van vergelijkbare drukwaarden in een kleinere afsluiter resulteert doorgaans in een hoger stroomverbruik, maar de serie 256/356 vermindert het energieverbruik met maar liefst 40%. Dit stelt OEM`s in staat om een kleinere klep toe te passen en tegelijkertijd de Fluid Control prestaties van de vorige versie te evenaren of te verbeteren. En daarnaast ook nog aanzienlijke energiebesparingen te realiseren.

De drukwaarden van sommige versies van het herontwerp van de Serie 256/356 is tot 30% gestegen in vergelijking met de vorige versies, waardoor ze kunnen worden gebruikt in meer veeleisende toepassingen, zoals hogedrukreinigers en brandstofpompen voor waterstof. De prestaties van de DC-versie zijn nu vergelijkbaar met die van de AC-versie, waardoor de totale systeemkosten kunnen worden verlaagd door het elimineren van de noodzaak om op wisselstroom om te schakelen om de prestaties van de magneetafsluiter te maximaliseren.

“Emerson heeft de Serie 256/356 vanaf de grond af ontwikkeld door een reeks magneetventielen te creëren die een nieuwe maatstaf vormen voor Fluid Control technologie door de algehele voetafdruk en het energieverbruik te verkleinen en tegelijkertijd de drukwaarden te verhogen”, aldus Erik VanLaningham, Vice-President Global Marketing voor de industriële automatiseringsactiviteiten van Emerson. “Deze prestatieverbeteringen worden aangevuld door een uitgebreide keuze aan behuizingsmaterialen en aansluitmogeljkheden. Dit biedt OEM`s het breedste scala aan opties van een vertrouwde single-source leverancier om op een betrouwbare wijze aan hun uiteenlopende toepassingsvereisten te voldoen. ”

De serie 256/356 biedt een uitgebreide selectie van behuizingsmaterialen, waaronder loodvrij messing, roestvast staal en een samengesteld composietmateriaal dat 20% lichter is dan messing en voldoet aan de wereldwijde gezondheids- en veiligheidsnormen voor voedsel- en dranktoepassingen. De magneetafsluiters zijn stofdicht, IP67-gecertificeerd en onderdompelbaar in maximaal één meter water, waardoor ze geschikt zijn voor veeleisende omgevingen, waardoor de betrouwbaarheid toeneemt en de levensduur van machines wordt verlengd. Goedkeuringen van derden voor een breed scala aan industriestandaarden, zoals NSF 169 en EC 1934/2004 voor toepassingen in voedingsmiddelen en dranken, helpen OEM`s om de time-to-market voor nieuwe producten te verkorten.

De Serie 256/356 biedt verschillende aansluitontwerpen en flexibele elektrische aansluitingen, waardoor de installatietijd tot wel 40% wordt verkort en service en onderhoud veel eenvoudiger worden.

Voor meer informatie, ga naar onze Emerson website of neem contact op met de collega`s in Ede of Boxtel.

Geschreven door

Emerson (ASCO Controls BV)

ASCO Controls BV is gevestigd in Ede en is de leverancier van ASCO, AVENTICS, TESCOM en TopWorx productoplossingen voor de industriële markt. Denk daarbij aan magneetafsluiters, magneetventielen, switchboxen, cilinders, ventieleilanden, positoners, enz Lees meer