elobau Capacitieve Niveaumeter

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: elobau Capacitieve Niveaumeter
Article image of: elobau Capacitieve Niveaumeter

Capacitieve niveaumeting is gebaseerd op het capaciteitsprincipe. Een condensator wordt gevormd met 2 elektroden, elektrisch geïsoleerd van elkaar. De elektroden moeten geleidend zijn en zijn veelal vervaardigd uit metaal. Condensatoren hebben de mogelijkheid om energie op te slaan in een elektrisch veld tussen de elektroden die veroorzaakt wordt wanneer een spanning of stoom wordt toegediend op een circuit. Door vloeistof tussen de elektroden te plaatsen neemt de mogelijkheid voor de capaciteit om energie op te slaan toe, en dus neemt de capaciteit toe

Kenmerken van elobau’s capacitieve niveausensoren
• Geleidende en niet-geleidende vloeistof meting
• Analoge uitgangssignalen: 1-5V, 4-20mA, 0-10V, 0-5V, 0-20mA
• RVS elektroden
• IP65 beschermingsgraad
• -20 ° tot + 80 ° C
• Totale lengte tot 2500mm
• Beschermd tegen kortsluiting en verkeerd om aansluiten

De niveausensoren functioneren zonder een beweegbare vlotter die kan worden beïnvloed door de vloeistof. De feitelijke werking is als volgt:

De vloeistof is bekent als het diëlektricum. De belangrijkste eigenschap van diëlektrische materialen is de diëlektrische constante of relatieve permittiviteit. Deze eigenschap is de hoeveelheid lading die de vloeistof kan absorberen.

Aangezien de vloeistof wordt toegebracht tussen de elektroden van de condensator verandert de capaciteit geleidelijk en kan het vloeistofniveau worden bepaald. Om variaties in capaciteit te meten wordt de energie stroom, in- en uitgaand, gemeten aangezien het potentiaal. Een regelmatige stroom van energie wordt tot stand gebracht door het verbinden van de elektroden aan een wisselstroomcircuit. Hoe meer energie naar de elektroden stroomt, hoe groter de capaciteit, waardoor meer vloeistof tussen de elektroden.

Voor kalibratie moeten er referentiemetingen bij leegstand en vol stand worden genomen. Over het algemeen moeten we de dielektrische constante waarde van de gemeten vloeistof bij vol stand weten voor het ijken.

Neem vandaag nog contact op met elobau voor uw niveaumeting behoeften
Wij creëren oplossingen voor verschillende bedrijfstakken.

Meer zien icon.arrow--dark

geschreven door

Logo van:elobau Capacitieve Niveaumeter

elobau Benelux BV

elobau levert al sinds jaar en dag wereldwijd haar kwaliteitsproducten, gebaseerd op contact-loze technologie, aan gerenommeerde, en behoort tot de top van internationale leveranciers. Naast een uitgebreid en steeds groeiend... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer