Elektrowarmte in de Proces- en Voedinsmiddelenindustrie

30 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Elektrowarmte in de Proces- en Voedinsmiddelenindustrie

In de proces- en voedingsmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan het temperatuuronderhoud van de productielijnen. De producten van Huikeshoven worden toepast in de (petro) chemie, farmacie en voedingsmiddelenindustrie.

Geautomatiseerde doseerlijnen voor bijvoorbeeld cosmetica, siroop, oliën & vetten, moeten over een constante temperatuur beschikken. Het voordeel is dat hoeveelheden veel nauwkeuriger kunnen worden afgenomen en componenten met een hogere kwaliteit kunnen worden gemixt. Het leveren van een totaaloplossing voor het verwarmen en op temperatuur houden van een doseerlijn, waarbij alle disciplines op elkaar zijn afgestemd, is veelal een vereiste van de klant.

Een belangrijk element is het berekenen van het warmteverlies op tanks en transportleidingen binnen de gestelde criteria. Deze uitkomsten zijn de basis voor het verwarmingssysteem. Na engineering worden alle uitkomsten en mogelijkheden overlegd met de klant.

Niet zelden worden door Huikeshoven betere en eenvoudigere oplossingen geboden dan vooraf was gepland. Naast engineering en advisering, zorgen wij ook voor het leveren en aanbrengen van het complete verwarmingssysteem. Veelal in combinatie met een temperatuurregelsysteem. Binnen dergelijke projecten werkt Huikeshoven nauw samen met fabrikanten van productielijnen en diverse partners.

– Procesverwarming voor (petro)chemie, farmacie en voedingsmiddelenindustrie
– Tracingsystemen, doorstroomheaters, heatingjackets
– Totaaloplossing inclusief engineering en regeltechniek

More information icon.arrow--dark

Geschreven door

Huikeshoven BV

Huikeshoven is specialist in elektrowarmte: electrische tracing, Heaters (verwarmingselementen, doorstroomheaters, luchtheaters, insteekelementen, patroonelementen), ook ATEX. Werkt samen met gerenommeerde partners als Eltherm en Schniewindt en biedt al meer dan 50... Lees meer