EFAFLEX wint Hartong Trofee voor beste standpresentatie

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: EFAFLEX wint Hartong Trofee voor beste standpresentatie

De felbegeerde Hartong Trofee is dit jaar in de wacht gesleept door EFAFLEX, een in Utrecht gevestigde leverancier van snelloopdeuren. De wisseltrofee voor de beste standpresentatie is woensdag 28 september uitgereikt tijdens World of Industrial Processing, de grootste vakbeurs voor de procesindustrie in de Benelux en onderdeel van World of Technology & Science (WoTS 2022).

EFAFLEX wist door een combinatie van zeer enthousiast standpersoneel en een heldere focus op het product het verschil te maken. De twee andere genomineerden waren Van Beek Schroeftransport en Flottweg. Waarbij Van Beek de zintuigen van de beursbezoeker prikkelden met een werkende machine en een stroopwafelbakker, die de warme lekkernij uitdeelde aan de beursbezoeker. Flottweg maakte gebruik van standaard standbouw en wist deze door een perfect op elkaar afgestemde aankleding om te toveren tot een sfeervol geheel waarin hun scheidingstechnologieën goed tot hun recht kwamen. Als kers op de taart deelde de standbemanning van Flottweg bonbons uit met daarop algenstof, wat verwees naar hun algenscheidingstechniek.

Richard Boelens, juryvoorzitter en eigenaar van eXpo eXpert: “Tussen alle pracht en praal gaat het uiteindelijk om de mensen die er staan. Het standpersoneel van EFAFLEX blijft niet in de eigen stand, maar spreekt mensen direct aan en geeft meteen toelichting over het product. Ze weten precies wat ze moeten doen en welke boodschap ze willen overbrengen, dan kun je knallen op zo’n beurs!” Ook het ontwerp van de stand is volgens Boelens goed gekozen. De rustige achtergrond en het weglaten van schreeuwerige reclameborden zorgen voor rust bij de gepresenteerde snelloopdeuren, die met enige regelmaat open- en dichtgaan. “De stand van EFAFLEX is gebouwd binnen systeembouw, maar heeft de uitstraling van een maatwerkstand”, aldus Boelens.

Over de Hartog Trofee
De trofee is een initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en wordt sinds 1983 uitgereikt aan het bedrijf met de beste standpresentatie. De drie-koppige jury bestond dit jaar naast juryvoorzitter Boelens ook uit juryleden Willemijn de Groot (senior projectmanager beurzen, FHI) en Cynthia Meijer (verenigingsmanager, Machevo & Bulk Vereniging). De jury beoordeelde de presentaties op de beursvloer onder meer op de presentatievorm, manier van communiceren, aantoonbare passie en creativiteit.

De wisseltrofee is genoemd naar wijlen Frans L. Hartong, oud-voorzitter van de Vereniging Machevo en grondlegger van de Machevo beurs, tegenwoordig bekend als World of Industrial Processing. De wisseltrofee is een kunstwerk ontworpen door beeldend kunstenaar wijlen Nico van Lierop.

award voor efaflex icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:EFAFLEX wint Hartong Trofee voor beste standpresentatie

Machevo & Bulk vereniging

Machevo & Bulk Vereniging is dé netwerkvereniging voor toeleveranciers aan de procesindustrie. Onze leden zijn gespecialiseerd in proces installaties, proces automatisering en engineering. Naast belangenbehartiging worden beurzen en congressen georganiseerd... Lees meer