Eenvoudig variëren in debiet en procesvloeistof

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eenvoudig variëren in debiet en procesvloeistof

De nieuwe pompserie van MAAG – de zogeheten “FQ” – ‘quick cleaning’ versie is ontwikkeld voor productiefaciliteiten met een constante behoefte om de transfer lijn te reinigen en spoelen na iedere batch, bij het wisselen van kleuren, het toevoegen van verscheidene additieven etc.
De pomp kan snel worden gedemonteerd zonder daarbij de aandrijfas van de aandrijving en de afdichting te hoeven demonteren.

Ook voor bestaande pompen
Deze voorziening kan worden toegepast op de bestaande pompseries CX, TX, FX, DX door gebruik te maken van de FQ-kit, maar de pomp kan ook als FQ-model worden besteld.
Het grote voordeel van de FQ is dat het de productie- en onderhoudsstijl van de klanten kan veranderen zonder concessies te doen aan de gewenste bedrijfseigenschappen.
De FQ-kit biedt vergaande flexibiliteit en functionaliteit met mogelijkheden voor eenvoudig onderhoud en vervanging van onderdelen.

Afdichtingsflens voor verschillende pompgroottes
Bovendien past de afdichtingsflens op verschillende pompgroottes, om een gevarieerd aanbod van procesvloeistoffen en debieten mogelijk te maken. Zo kan bijvoorbeeld de DX 20 omgebouwd worden naar een DX 20/10 of 20/5 en de FX 22 kan worden omgebouwd naar een FX 22/14 of FX 22/8.

Op deze manier kunnen de aandrijvingsconfiguratie en de afdichtingsflens worden behouden en is het mogelijk om te variëren in debiet, afhankelijk van de grootte van de pomp die wordt geïnstalleerd.

Pompformaten FQ-pomp
* DX 20/20 – 20/10 – 20/5
* FX 45 – 36 – 28 – 22 – 22/14 – 22/8
* CX/TX 45 – 36 – 28 – 22

Aangezien het FQ-systeem uniek is, is deze door MAAG gepatenteerd.

Opnieuw een innovatieve en slimme uitbreiding van ons assortiment industriële pompen.

Meer informatieicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Eenvoudig variëren in debiet en procesvloeistof

Suurmond BV

We think in solutions, not in products. We design, manufacture and deliver sustainable solutions for the processing industry with dedicated portfolios for Fluid Handling, Polymer Handling and Research and Development. Lees meer