Eenvoudig variëren in debiet en procesvloeistof

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eenvoudig variëren in debiet en procesvloeistof
Article image of: Eenvoudig variëren in debiet en procesvloeistof
Article image of: Eenvoudig variëren in debiet en procesvloeistof

De nieuwe pompserie van MAAG – de zogeheten “FQ” – ‘quick cleaning’ versie is ontwikkeld voor productiefaciliteiten met een constante behoefte om de transfer lijn te reinigen en spoelen na iedere batch, bij het wisselen van kleuren, het toevoegen van verscheidene additieven etc.
De pomp kan snel worden gedemonteerd zonder daarbij de aandrijfas van de aandrijving en de afdichting te hoeven demonteren.

Ook voor bestaande pompen
Deze voorziening kan worden toegepast op de bestaande pompseries CX, TX, FX, DX door gebruik te maken van de FQ-kit, maar de pomp kan ook als FQ-model worden besteld.
Het grote voordeel van de FQ is dat het de productie- en onderhoudsstijl van de klanten kan veranderen zonder concessies te doen aan de gewenste bedrijfseigenschappen.
De FQ-kit biedt vergaande flexibiliteit en functionaliteit met mogelijkheden voor eenvoudig onderhoud en vervanging van onderdelen.

Afdichtingsflens voor verschillende pompgroottes
Bovendien past de afdichtingsflens op verschillende pompgroottes, om een gevarieerd aanbod van procesvloeistoffen en debieten mogelijk te maken. Zo kan bijvoorbeeld de DX 20 omgebouwd worden naar een DX 20/10 of 20/5 en de FX 22 kan worden omgebouwd naar een FX 22/14 of FX 22/8.

Op deze manier kunnen de aandrijvingsconfiguratie en de afdichtingsflens worden behouden en is het mogelijk om te variëren in debiet, afhankelijk van de grootte van de pomp die wordt geïnstalleerd.

Pompformaten FQ-pomp
* DX 20/20 – 20/10 – 20/5
* FX 45 – 36 – 28 – 22 – 22/14 – 22/8
* CX/TX 45 – 36 – 28 – 22

Aangezien het FQ-systeem uniek is, is deze door MAAG gepatenteerd.

Opnieuw een innovatieve en slimme uitbreiding van ons assortiment industriële pompen.

Meer informatie icon.arrow--dark

geschreven door

Logo van:Eenvoudig variëren in debiet en procesvloeistof

Suurmond BV

Wij denken in oplossingen, niet in producten. Wij ontwerpen, produceren en leveren duurzame oplossingen voor de verwerkende industrie met specifieke portfolio's voor vloeistofverwerking, polymeerverwerking en R&D Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer