Eco-efficiënt produceren met de DYNO-MILL® maalmolens

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Eco-efficiënt produceren met de DYNO-MILL® maalmolens

Oorspronkelijk werden DYNO-MILL® maalmolens vooral gebruikt in de verfindustrie en de agro-industrie om poeders in een vloeistof te dispergeren en/of de poederdeeltjes te verkleinen. Tegenwoordig worden de nieuwste modellen van de DYNO-MILL® maalmolens gebruikt in veel andere industrieën zoals de farmaceutische industrie, de voedingssector, en de cosmetica industrie.

Nieuw zijn de vele toepassingen die te maken hebben met de zoektocht naar eco-efficiënte productiemethodes
Enkele voorbeelden:
– In de DYNO-MILL® ECM AP machines worden pigmenten tot in het Nano-bereik verkleind om de kleurkracht of de krasvastheid van verf te optimaliseren met een minimum gebruik aan product.
– Cellen van algen worden in de DYNO-MILL® Multilab molens opengebroken om allerlei nuttige stoffen die in deze cellen aanwezig zijn bereikbaar te maken
– Ook bij het vermalen van plantenextracten en insecten kunnen DYNO-MILL® maalmolens worden ingezet om nuttige bestanddelen optimaal te oogsten en te verwerken.

Binnen de WAB-groep kent productontwikkeling een zeer hoge prioriteit
Niet alleen omdat de WAB-ingenieurs voortdurend op zoek zijn naar nieuwe materialen en productontwerpen om de functionaliteit van de DYNO-MILL® -machines te verbeteren, maar samen met productspecialisten en lab-ingenieurs helpen ze ook voortdurend potentiële klanten met maal-testen op nieuw te ontwikkelen producten.
Het laboratorium van de WAB-group is zeer volledig uitgerust met verschillende types DYNO-MILL® Maalmolens en voorzien voor het veilig verwerken van gevaarlijke of ongezonde producten. De behaalde maalresultaten worden meteen in het analyse-labo gemeten op één van de Malvern Mastersizer 3000 toestellen die ze ter beschikking hebben.

Dus als u een interessant project hebt waarbij efficiënt malen een probleem is, aarzel dan niet en neem contact met ons op via , en wij helpen u graag bij de organisatie van een aantal interessante maal-testen de laboratoria van de WAB-group in Muttenz bij Basel.

Geschreven door

Logo van:Eco-efficiënt produceren met de DYNO-MILL® maalmolens

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions is een technische onderneming die in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten vertegenwoordigt en instaat voor een snelle lokale commerciële en technische service. Lees meer