DYNO-MILL Maalmolens voor de farmaceutische industrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: DYNO-MILL Maalmolens voor de farmaceutische industrie

Gecontroleerde de-agglomeratie, dispersie en fijn vermalen van vaste deeltjes in een vloeibaar medium zijn de belangrijkste doelstellingen van de natte maaltechnologie.

Kleiner dan 100 nanometer
WAB heeft de prestaties van deze technologie de laatste jaren aanzienlijk verbeterd met de ontwikkeling van nieuwe machines en technieken. Daardoor kunnen nu deeltjesgroottes van minder dan 100 nanometer worden bereikt en hebben nieuwe industrieën de prestaties van de DYNO®-MILL-maalmolens leren waarderen.

Farmaceutische industrie
De farmaceutische industrie is daarvan een goed voorbeeld. Grote internationale bedrijven gebruiken de DYNO®-MILL-maalmolens om een verbeterde bio-beschikbaarheid te genereren en voor hun steriele natte maalprocessen.

Verbeterde bio-beschikbaarheid
Moderne actieve farmaceutische ingrediënten hebben vaak slechte oplosbaarheidseigenschappen, waardoor de biologische beschikbaarheid van deze actieve ingrediënten vaak een hele uitdaging is bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit is waar de DYNO®-Mill pharma-technologie helpt: Door de deeltjesgrootte te verkleinen, wordt de beschikbare oppervlakte van de actieve ingrediënten zeer sterk vergroot en wordt de biologische beschikbaarheid van de actieve ingrediënt enorm verbeterd. Vooral farmaceutische verbindingen met een kristallijne structuur zijn bijzonder geschikt voor natte maalprocessen.

Steriele productiemogelijkheden
Bepaalde actieve ingrediënten worden met behulp van natte maaltechnieken onder steriele omstandigheden geproduceerd. De introductie van een steriele productielijn is altijd een uitdaging en vereist een nauwe samenwerking tussen de klant en de machinefabrikant. De specialisten van de WAB-Group hebben de nodige ervaring en expeertise om alle technische vereisten van de te produceren machine helder te krijgen en een volledige specificatie van de vereisten op te stellen.

De DYNO®-Mill pharma serie biedt machines die speciaal ontwikkeld zijn voor steriele productie. De belangrijkste features zijn hieronder opgesomd.

DYNO®-Mill pharma serie
– Cleaning-In-Place (CIP)
– Sterilisatie-ter plaatse (SIP)
– Halfautomatische of volautomatische besturing van het CIP / SIP-proces
– Het Wab scada besturingssysteem
– de cGMP machineproductie
– de Materiaalcertificaten in overeenstemming met de FDA-vereisten.

De WAB-Group gebruikt zijn decennialange ervaring met nat vermalen om in de farmaceutische industrie – samen met de klant – optimale oplossingen te ontwikkelen.

Geschreven door

Logo van:DYNO-MILL Maalmolens voor de farmaceutische industrie

Eskens Process Solutions B.V.

Eskens Process Solutions is een technische onderneming die in de Benelux een aantal Duitse en Zwitserse machinefabrikanten vertegenwoordigt en instaat voor een snelle lokale commerciële en technische service. Lees meer