Drie keer minder verspilling bij doseren van fruit in zuivel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Drie keer minder verspilling bij doseren van fruit in zuivel

PCM – opgericht door René Moineau- is vooral bekend als uitvinder en fabrikant van Moineau-pompen, ook wel excentrische wormpompen genoemd. Het leveringsprogramma is echter veel breder. Het omvat ook slangen- en doseerpompen, dynamische mixers, afvulinstallaties en complete turnkey doseersystemen.

Voor het doseren van verschillende ingrediënten vanuit gesloten containers (zakken of bag-in-box) levert PCM het volledig automatische doseersysteem Dosyfruit. Deze unit is speciaal ontwikkeld voor het doseren van fruit in verse zuivelproducten.

Het Dosyfruit systeem maakt gebruik van de Dosys doseertechnologie van PCM, met conisch roterende klep en een grote vrije doorlaat tot 48 mm. Hiermee kunnen fruit- en groentestukken zonder beschadiging worden gedoseerd. Het slagvolume is heel precies af te stellen, waardoor een hoge doseernauwkeurigheid (tot +/- 0,5%) zonder flowmeter gegarandeerd wordt.

Met Dosyfruit wordt er 3 keer minder fruit verspild dan bij andere doseersystemen. De unit is namelijk zodanig ontworpen dat er binnen 2 cycli, en dus met minder productverlies, van ingrediënt gewisseld kan worden. In de overgangsfase tussen 2 ingrediënten kan er nauwkeurig worden bepaald vanaf welk productiecyclus volledig overgeschakeld is naar het nieuwe ingrediënt.

Het Dosyfruit systeem is uitgerust met een vat leeg melding. Deze zorgt ervoor dat het systeem automatisch naar de volgende container overschakelt. Hierdoor kan een hoge productiviteit behaald worden. Het systeem is geschikt voor CIP en SIP reiniging en is beschikbaar in 3 verschillende modellen.

Wilt u verspilling in uw proces verminderen? De experts van Spin Pompen helpen u graag verder om uw productieproces te optimaliseren.

websiteicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Drie keer minder verspilling bij doseren van fruit in zuivel

Spin Pompen B.V.

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Met meer dan 25 jaar ervaring en een hoog niveau... Lees meer