De lekkerste snoepjes met membraanpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: De lekkerste snoepjes met membraanpomp

In zijn extrusie toepassing koos onze klant CP Extrusion uit Purmerend voor onze Wanner Hydra-Cell MT8 doseerpomp voor het injecteren van kleur en smaakstoffen op waterbasis, glycerine 80% en vloeibare sorbitol. De capaciteit ligt tussen 0,23 l/h en 30,3 l/h, de maximale persdruk is 240 bar – 80 bar continu.

CP Extrusion is gespecialiseerd in extrusiesystemen voor zoetwaren en petfood. Zij ontwikkelen en bouwen gebruiksvriendelijke machines van hoge kwaliteit, van complete turn-key extrusiegebaseerde productielijnen tot kleinere onderdelen en apparatuur voor bestaande productielijnen.

Extruderen is een techniek waarbij middels schroeven diverse processtappen in één machine kunnen worden gerealiseerd, om de vervolgens met matrijzen eindloze gevormde strengen te produceren. In dit geval, in de voedingsmiddelenindustrie: producten als dropstaafjes, zure matten en dierensnacks. In de extruder vinden verschillende processtappen plaats, waaronder het mengen, koken, ontvochtigen en kleur en smaakinjectie. Dit laatste gebeurt met doseerpompen.

CP Extrusion had eerder ervaring met membraan- en plunjer doseerpompen, maar die gaven veelal te veel pulsaties en die zijn in het proces niet gewenst. Ook was vervuiling van de kleppen aan de orde, met stilstand tot gevolg. De slaglengte verstelling was beperkt qua gebied en automatische slaglengte verstelling een dure optie.

Met de Wanner Hydra-Cell membraanpomp model MT08 was alleen een frequentieregelaar nodig. Met deze pomp kan CP Extrusion een volautomatisch systeem leveren met daarin een pomp zonder pulsaties en met compacte bouwvorm. Ook is de Wanner Hydra-Cell pomp geschikt voor meer viskeuze vloeistoffen en vloeistoffen die deeltjes bevatten.

Wanner Hydra-Cell membraanpompen zijn 100% lekvrij door hun ontwerp, lees meer over het werkingsprincipe of bekijk het filmpje!

Overige voordelen:
– door de triplex (3) membraan uitvoering geven deze doseerpompen een pulsvrije lineaire flow, geen pulsatiedempers nodig
– elektronische flow-controle verhoogt de accuratesse en betrouwbaarheid van de pomp
– geen seal of pakking onderhoud nodig, vanwege het sealless ontwerp
– ingebouwd drukventiel beschermt de membraanpomp
– compacte bouw spaart ruimte
– kan vaste deeltjes verpompen met een grootte van max 200 micron
– verkrijgbaar in ruime keuze materialen: roestvaststaal 316, Hastelloy-C, Alloy 20, PVC en PVDF

Bij enkele klanten van CP Extrusion zijn de pompen inmiddels enkele jaren naar grote tevredenheid in gebruik, zoals de heer De Jonge Van CP extrusion zelf zei: “in sommige installaties zitten wel 12 doseerpompen. Onze klanten zijn zeer tevreden met de automatische en traploze regeling van ons systeem. Daarnaast is de kwaliteit van het eindproduct ook beter en de productie minder kwetsbaar voor storingen en instelfouten.”

Voor meer informatie over Wanner Hydra-Cell pompen bekijk onze site of bel ons op 035-6282280.

Bekijk de pomp icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:De lekkerste snoepjes met membraanpomp

mburggraaff@promotec.nl

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer