Dauwpuntsensor met geïntegreerde drukopnemer

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dauwpuntsensor met geïntegreerde drukopnemer

Indien men op kosten wil besparen is er niets beters dan te investeren in een goede vochtbewaking in een persluchtinstallatie. Als er éénmaal vocht in het leidingsysteem terecht komt kan dit namelijk ernstige consequenties hebben.

Vocht is duur
Als er vocht geconstateerd wordt is het begrijpelijk dat dit dagen terug al in het systeem is gekomen en dat er daarna nog dagen nodig zal zijn om het gehele net gedroogd te krijgen. De gevolgen van vochtdoorslag (roestvorming, bacteriegroei, defecte componenten, productieverlies, etc.) zullen maanden zo niet jaren later nog merkbaar zijn. Dit heeft dus direct effect op de continuïteit van uw productie en de efficiency van uw persluchtinstallatie.

Ga uit van de correct waarde
Vertrouw niet blind op de uitlezing van uw droger want dit is niet het dauwpunt van uw perslucht die in de productie komt maar meestal de verdampertemperatuur direct in de droger. Er zijn meerdere factoren (perslucht druk-en temperatuurschommelingen, olieverbruik, vochtbelasting, hygroscopische werking..etc.) voor-en na de droger die het werkelijke vochtgehalte van perslucht kan beïnvloeden.

Automatische drukcorrectie
Een dauwpuntmeter wordt voor een bepaalde druk geconfigureerd en kan bij drukschommelingen in het persluchtsysteem afwijkingen veroorzaken in de nauwkeurigheid. Daarom wordt meestal het druk in de meetkamer gereduceerd en meet men een dauwpunt bij een veel lagere maar stabiele druk. Door automatische drukcorrectie leest u altijd de juiste drukdauwpunt uit.

Uw voordelen op een rij:
• Nauwkeurige uitlezing tot -110 °C met drukcorrectie
• Lange kalibratie interval door Quartz technologie
• Mag direct in de leiding ingeschroefd worden
• Wordt geleverd met 5m kabel, meetkamer met afblaasventiel en demper
• Heeft naast 4-20mA signaal voor drukdauwpunt ook Modbus RTU uitgang voor % RV, dauwpunt, druk en temperatuur.
• Geschikt voor Perslucht, CO2, CO, He, H, N2 en O2
• Optioneel wanddisplay met alarmuitgang leverbaar

Vochtmeting icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark