Culinaire Stoomfilter – EHEDG Gecertificeerd

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
48 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Culinaire Stoomfilter – EHEDG Gecertificeerd

In de productie-industrie worden verschillende stoomkwaliteiten gebruikt met een verschillend verontreinigingsrisico. De kwaliteit van de stoom kan invloed hebben op de kwaliteit en veiligheid van het voedingsmiddel. Daarom is het gebruik van ‘schone stoom’, ook wel Culinaire stoom genoemd, belangrijk. Deze stoom is namelijk gefilterd, vaak met een 5 micron filter. Adca Pure produceert producten speciaal voor farmaceutische, voedsel- , chemische en cosmetische industrie. Een voorbeeld product hiervan zijn de culinaire stoomfilters.

Culinaire Stoom filters
De culinaire stoomfilters van Adca kunnen worden gebruikt voor alle toepassingen in de voedingsindustrie waar stoom in aanraking komt met uw product. Met behulp van onze culinaire stoomfilters kunt u deeltjes tot 1, 5 of 25 micron filteren. Vaak is deze stoomfilter onderdeel van een grotere appendage-straat. Een voorbeeld afbeelding kunt u op onze website vinden.

De filter onderdelen zijn gemaakt van gesinterd roestvrij staal. Regeneratie en reiniging door ultrasoonbad. Zowel uitvoering in flens als binnendraad mogelijk. Verder zijn er diverse filters leverbaar. De filters zijn gecertificeerd door de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG). Daardoor zijn ze geschikt voor alle toepassingen in de voedingsindustrie waar stoom in aanraking komt met uw product. Bijvoorbeeld bij injectie van stoom waarbij partikels uit het leidingnet worden opgevangen.

EHEDG
Het hoofddoel van EHEDG is het creëren van veilig voedsel door verbetering van hygiënische engineering en ontwerp in alle aspecten van de voedselproductie. De EHEDG ondersteunt de Europese wetgeving, die vereist dat de verwerking, bereiding het verpakken van voedsel hygiënisch gebeurt met behulp van hygiënische machines en in hygiënische gebouwen volgens de richtlijn voedselhygiëne, de machinerichtlijn en de richtlijn voedselcontactmaterialen.

Neem contact op voor meer informatie. Op onze website vindt u meer informatie over schone stoom gebruik in de dranken- en voedingsmiddelen industrie.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Culinaire Stoomfilter – EHEDG Gecertificeerd

Scharff Techniek BV

Scharff Techniek is specialist op het gebied van stoom. Wij leveren en installeren: Elektrische Stoomketels Gasgestookte Stoomketels en Stoomgeneratoren Thermische Olieketels Toepassingen voor Clean Steam Verhuur (elektrische) stoomketels Waterontharders en... Lees meer