Contitank investeert in opslag groene grondstoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Contitank investeert in opslag groene grondstoffen
Article image of: Contitank investeert in opslag groene grondstoffen

Opslagbedrijf voor groene grondstoffen Contitank, gevestigd op het voormalig Nedalco-terrein in Farmsum (Delfzijl), gaat haar tankenpark verder uitbreiden met nog eens acht nieuwe opslagtanks. De verwachting is dat de bouw van deze nieuwe tanks dit voorjaar nog start, wanneer de eind 2018 gestarte bouw van 10 nieuwe tanks is afgerond. Contitank slaat vooral plantaardige oliën en vetten, zonnebloemolie en hoogwaardige en ruwe glycerine op. Deze producten zijn afkomstig uit binnen- en buitenland en komen vooral per schip aan.

Samen met Groningen Seaports wordt tevens een nieuwe 3,5 km ondergrondse pijpleiding ontwikkeld tussen de afnemers op het Chemiepark Delfzijl en Contitank. Door de besparing op het vrachtwagenverkeer wordt de uitstoot van C02 lager. Door gebruik te maken van industriële restwarmte wordt ook de energievoorziening van het bedrijf duurzamer.

De nieuwe tanks zijn onderdeel van het eind 2018 ingezette investeringsprogamma waarbij Contitank in de komende jaren voor 17 miljoen euro investeert in nieuwe logistieke voorzieningen. De opslagcapaciteit wordt verdubbeld tot meer dan 50.000 m3. De schaalvergroting leidt tot vijf extra arbeidsplaatsen. De uitbreiding wordt gesubsidieerd met ruim 4 miljoen uit het Regionaal Investeringsfonds Groningen.

Meer zien icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer