Comsol presenteert rotordynamics module

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Comsol presenteert rotordynamics module
Article image of: Comsol presenteert rotordynamics module

Comsol, marktleider op het gebied van multifysisch modeleren, simuleren en het ontwerpen van apps, heeft de deelnemers aan de jaarlijkse Comsolconferentie de nieuwste versie van Comsol multiphysics®, Comsol server™ en Comsol client laten zien. Deze bijeenkomst is inmiddels de 12e op een rij en werd gehouden in München. De laatste update van de Comsol® software bevat verbeteringen ten aanzien van de prestaties en de nieuwe Rotordynamics Module.

Grote modellen: snellere verwerking
Deze versie bevat een significante verbetering van de prestaties ten opzichte van eerdere versies. Vooral het verwerken van grote modellen met duizenden geometrische entiteiten is sterk verbeterd. Comsolstreeft het doel na om de meest efficiënte en robuuste software oplossing te zijn voor problemen met een multifysische achtergrond: elektromagnetisme, mechanica, akoestiek, vloeistofstroming, transport van warmte en materie, en chemische reactiekinetiek.

De toekomst van simulaties: Applications maken en delen
De Application Builder maakt het mogelijk voor simulatiespecialisten om hun modellen om te zetten naar apps met een eigen userinterface. Deze apps kunnen door anderen gemakkelijk worden gebruikt via Comsol client of een web browser verbonden met Comsol server™. Applicaties kunnen worden gemaakt voor specifieke gebruikers: technici, servicemensen, ontwerpers of vertegenwoordigers. Zij kunnen op elk moment analyses maken en rapporten genereren. En met Comsol server™ kunnen deze eigen applicaties op een eenvoudige wijze, wereldwijd, beschikbaar worden gemaakt aan de organisatie.

Nieuw product: de Rotordynamics Module
De nieuwste versie van de Comsol® software bevat de nieuwe Rotordynamics Module. Hiermee is het mogelijk om trillingen van constructies te analyseren onder centrifugale belasting en rekening te houden met gyroscopische effecten: typische problemen bij machines met ronddraaiende delen. Met deze module kan men toetsen of het ontwerp binnen de opgegeven limieten blijft door evaluatie van de kritische toerentallen en belastingen op de lagers. Deze module is van bijzonder belang voor iedereen die betrokken is bij het ontwerpen van turbines, motoren, pompen e.d.

geschreven door

Comsol BV

COMSOL is wereldwijd leverancier van simulatiesoftware voor productontwerp en onderzoek bij technische bedrijven, onderzoeksinstituten en universiteiten. Comsol multiphysics® is een geïntegreerde softwareomgeving voor het modelleren van fysische fenomenen en het... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer