Comsol Multiphysics® 5.0 en de Application Builder

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Comsol Multiphysics® 5.0 en de Application Builder
Article image of: Comsol Multiphysics® 5.0 en de Application Builder

Met de release van Comsol Multiphysics® software versie 5.0 heeft het bedrijf Comsol de wereld van simulaties blijvend veranderd. Het hoogtepunt van deze release is de gloednieuwe Application Builder. Met behulp van deze Application Builder kunnen zogenaamde “applicaties” gemaakt worden, software programma’s die het anderen mogelijk maakt berekeningen uit te voeren die door Comsol gebruikers zijn opgezet en verpakt in makkelijk te gebruiken (grafische) user interfaces.

Mogen we even voorstellen: de Application Builder
De Application Builder betekent een enorme stimulans voor een ontwerpproces: het stelt de ontwerpers in staat om hun Comsol Multiphysics® modellen te verpakken in gemakkelijk te bedienen applicaties. Het is beschikbaar voor de Windows® versie van Comsol Multiphysics® 5.0 en bevat alles wat men nodig heeft om een applicatie te bouwen en te gebruiken. “De Application Builder is onze visie voor de toekomst van simulaties”, zegt Svante Littmarck, CEO en President van de Comsol Group. “Het maakt de expertise van de specialisten uit de R&D beschikbaar voor een veel grotere groep mensen. De kracht van simulaties wordt in handen gelegd van diegenen die het ontwerp en de fabricage van producten doen, ze krijgen applicaties ter beschikking voor diverse disciplines. Dit is revolutionair.”

Comsol Multiphysics 5.0 bevat tevens drie gloednieuwe producten:
– De Ray Optics Module kan goed worden gebruikt binnen terreinen als Bouwfysica, zonne-energie enzovoorts. Het is een stuk gereedschap dat elektromagnetische straling met golflengtes, aanzienlijk kleiner dan zelfs de kleinste details in de constructies, goed kan berekenen.
– De Design Module omvat een set handige uitbreidingen voor de CAD methodes in de COMSOL software. Het zijn functies zoals loft, afrondingen, afschuining, middelvlak bepaling en “dikte aanbrengen”(van 2D naar 3D).
– Tenslotte is er de LiveLink™ for Revit®, dit maakt het mogelijk om informatie uit software voor het ontwerp van gebouwen op te halen waardoor multifysische simulaties beschikbaar worden voor de architect.

En verder: wat is er nieuw in Comsol 5.0?
Versie 5.0 bevat een groot aantal uitbreidingen aan de al bestaande functionaliteit. Deze uitbreidingen vindt men vrijwel overal, met name in de 25 specifieke modules voor de fysica zoals elektriciteit, mechanische analyses, vloeistofmechanica en chemische reactiekinetiek.

geschreven door

Comsol BV

COMSOL is wereldwijd leverancier van simulatiesoftware voor productontwerp en onderzoek bij technische bedrijven, onderzoeksinstituten en universiteiten. Comsol multiphysics® is een geïntegreerde softwareomgeving voor het modelleren van fysische fenomenen en het... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer