Cerades™, het allereerste vaste droogmiddel voor persluchtdrogers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Cerades™, het allereerste vaste droogmiddel voor persluchtdrogers

Sommige uitvindingen veranderen alles. Cerades™, een nieuw droogmiddel voor persluchtdrogers, ontwikkeld en gepatenteerd door Atlas Copco, is zo`n grensverleggende innovatie. Cerades™, het allereerste vaste, keramische droogmiddel, zorgt voor een aanzienlijk betere luchtkwaliteit voor operators, geeft lagere energie- en servicekosten en heeft voordelen voor gezondheid en milieu.

Tot nu toe bestond het droogmiddel in persluchtdrogers altijd uit losse korrels gemaakt van geactiveerd aluminiumoxide, moleculaire zeven of silicagel. Cerades™ is het eerste vaste, keramische droogmiddel ooit. Het is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling door Atlas Copco met als doel het ontwerp, de efficiëntie en de prestaties van adsorptiedrogers radicaal te verbeteren.

Cerades™ is ontworpen om aanzienlijke besparingen te realiseren, omdat 80% van de kosten van een persluchtsysteem verband houdt met het feitelijke gebruik ervan. Met Cerades™ stroomt de perslucht door de rechte buizen in plaats van dat het zich een weg moet banen door duizenden afzonderlijke korrels. De Cerades ™ -stroom zonder weerstand betekent dat de drukval in de droger veel minder is, waardoor de energiekosten van het drogergebruik aanzienlijk lager is.

Dankzij zijn structurele betrouwbaarheid en lange levensduur biedt Cerades™ een aantal operationele en ecologische voordelen aan persluchtgebruikers. Een traditioneel droogmiddel gaat in de loop van de tijd achteruit doordat de droogkorrels tegen elkaar botsen tijdens het droogproces. Dit kan de luchtkwaliteit in gevaar brengen en vaker onderhoud vereisen. Bovendien, als het losse droogmiddel uiteenvalt, geeft het fijnstof af aan het luchtsysteem. Daarvoor is extra filtratie en onderhoud nodig, evenals extra servicekosten. Het stof van los droogmiddel is bovendien een gevaar voor de gezondheid en het milieu, omdat dit stof tijdens de vervanging van het droogmiddel in de omgevingslucht circuleert. Cerades ™ elimineert dit stofprobleem en biedt persluchtgebruikers ISO 8573-1: 2010 Klasse 2, luchtzuiverheid voor deeltjes, zonder extra filtratie.

Cerades™ is trillingsbestendig en kan horizontaal worden gemonteerd voor een probleemloze installatie en continu gebruik in zware toepassingen, bijvoorbeeld in de transportsector.

“Cerades™ is echt een enorme sprong voorwaarts op het gebied van persluchtprestaties”, zegt Nuri Köse, vice-president marketing van de divisie Atlas Copco Industrial Air. “Het presteert beter dan traditioneel droogmiddel op elk niveau. Het stelt ons zelfs in staat om drogers compacter te maken omdat keramisch droogmiddel een hogere luchtstroom aankan. Het is gewoon een belangrijke allround verbetering.”

De nieuwe CD 20 + -335 + drogerserie is als eerste met Cerades™ uitgerust. De CD+ een uiterst krachtige, efficiënte, betrouwbare en stille droger. Terwijl de meeste drogers werken met een luchtstroom van 70% tot 80%, werkt de CD+ droger continu met een luchtstroom van 100%. De CD 20 + -335 + reeks biedt een standaard drukdauwpunt van -20 °C , -40 °C , -70 °C . Het dauwpunt kan worden aangepast aan de behoeften van specifieke toepassingen.

De nieuwe CD+ serie wordt geleverd met de geavanceerde Elektronikon® Touch besturing. Met deze controller kunnen gebruikers eenvoudig de prestaties en efficiëntie van de droger maximaliseren, vooral in combinatie met Smartlink-bewaking op afstand.

Geschreven door

Logo van:Cerades™, het allereerste vaste droogmiddel voor persluchtdrogers

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco is in 180 landen toonaangevend aanbieder van industriële productiviteitsoplossingen Zo ook in Nederland, waar een customer center, een verkoop- en verhuurmaatschappij en een productiebedrijf zijn gevestigd. Hier kunt... Lees meer