CCM z-phi actuator: lineaire en rotatie beweging

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: CCM z-phi actuator: lineaire en rotatie beweging

De TX-actuator van CCM is een compacte en praktische actuator voor een combinatie van een lineaire en rotatieve beweging.

De lineaire beweging wordt uitgevoerd met een tandriemgeleiding in aluminium profiel van 40 mm breed. Op de slede van de lineaire actuator is een roterende drijfstang gemonteerd.

De lineaire beweging is leverbaar in slaglengtes van 70 tot 320 mm en geschikt voor verticale verplaatsing van 3 kg, of in horizontale richting van 5 kg. De maximale snelheid is 1, 5m/s. De actuator kan worden geleverd met een stappen- of servomotor.

De rotatieve beweging wordt gerealiseerd via een stappenmotor met plantaire reductie resulterend in een maximum draaimoment van 2 Nm en rotatie snelheid van 80 rpm.

De TX-actuator is een ideale oplossing voor applicaties met XYZ-phi systemen, zoals pick-and-place en assemblage systemen of 3D printers en lijmsystemen. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van de lineaire assen van CCM en standaard adapters voor snelle en effectieve samenbouw van de systemen.

ATB Automation levert de acuators en XYZ-phi systemen eventueel in combinatie met de Leadshine stepper en servosystemen en Trio motion controllers.

Geschreven door

ATB Automation

ATB Automation is al vele jaren leverancier van diverse kwalitatief hoogwaardige componenten voor aandrijftechniek en besturingstechniek in de Benelux. De productmanagers van ATB Automation zijn gespecialiseerd in de techniek en... Lees meer