Bronkhorst presenteert de nieuwe generatie ES-FLOW™

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bronkhorst presenteert de nieuwe generatie ES-FLOW™

Bronkhorst presenteert zijn nieuwe generatie ES-FLOW™ Ultrasone Flowmeters voor lage flowbereiken water, additieven en andere vloeibare stoffen. De verbeterde flowmeters meten de volumestroom van 2 tot 1500 ml/min met een nog hogere nauwkeurigheid, hoge lineariteit en lage drukval, met behulp van ultrasoon geluid in een buis met kleine doorlaat. De instrumenten zijn vloeistofonafhankelijk, dankzij het unieke meetprincipe waarbij de werkelijke geluidssnelheid wordt meegenomen in de flowberekeningen. Dankzij de combinatie van een rechte sensorbuis zonder dood volume is de flowmeter `self draining`. De flowmeter met orbitaal TIG-gelaste flenzen is CIP- of SIP-reinigbaar en voldoet nu aan 3-A sanitaire normen voor hygiënische toepassingen. De ‘wetted parts’ zijn gemaakt van roestvrij staal, de buitenzijde van de meter heeft een IP66- of IP67 classificatie. De lokale gebruikersinterface heeft een capacitief touchscreen met een TFT-display om het instrument te bedienen en uit te lezen. Voor bediening op afstand heeft Bronkhorst diverse op Ethernet gebaseerde veldbussen toegevoegd aan het reeds beschikbare aanbod van analoge en digitale communicatiemogelijkheden. De on-board PID-regelaar kan worden gebruikt om een regelklep of pomp aan te sturen, waardoor de gebruiker een complete, compacte regelkring kan instellen.

Hygiënische Flow Control-configuratie

Typische toepassingen voor de nieuwe vloeistofflowmeters en -regelaars met een lage flow zijn te vinden in Food, Beverage & Pharma (bijv. dosering van additieven, sterilisatie van verpakkingen), Medical and Chemical (bijv. katalysatoren, reagentia) en vele andere markten die precisie vloeistofverwerking vereisen, bijv. meting van het brandstofverbruik en dosering van koolwaterstoffen, gedemineraliseerd water, kleurstoffen of smeermiddelen in veel industrieën.

Lees meer. icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Bronkhorst presenteert de nieuwe generatie ES-FLOW™

Bronkhorst Nederland BV

Bronkhorst High-Tech biedt het meest uitgebreide productenpakket aan thermische en coriolis Mass Flow Meters en Controllers ter wereld. De producten zijn beschikbaar voor toepassingen in laboratoria, de industrie en voor... Lees meer