Börger presenteert nieuwe generatie lobbenpomp

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Börger presenteert nieuwe generatie lobbenpomp

•Lager energieverbruik door efficiëntieverbeteringen
•Pulsatie arm, zelfs bij hoge drukken
•Hoge bedrijfszekerheid
•Breder scala as-afdichtingen

Recent presenteerde Börger voor het eerst de nieuwe generatie van zijn BLUEline-lobbenpomp. De specialist in roterende verdringerpompen belooft een verbeterde werking en een hogere energie-efficiëntie.

Bij Börger werken wij voortdurend aan verbeteringen van onze producten. Veel kleine innovaties zijn uitgegroeid tot de nieuwe generatie van onze Blue-line pomp, die samen een aanzienlijke verbetering vormen. Sommige technische en ontwerpaanpassingen komen van de huidige generatie van de ONIXline industriële procespomp.

Nieuwe rotoren
De nieuwe Dius-rotor is ontwikkeld met behulp van de nieuwste stroomsimulatieprogramma`s en talloze tests op de eigen testbank van het bedrijf. De tweevleugelige rotor heeft een breed afdichtingsvlak en een zeer gestroomlijnde afwikkeling.
Om optimaal te kunnen profiteren van de nieuwe rotor, is het pomphuis en de inlaatvensters geoptimaliseerd en aangepast aan de nieuwe rotor.
De interactie van nieuwe rotoren, de geoptimaliseerde inlaatvensters en aangepast pomphuis zorgt voor een soepel transport en een nagenoeg pulsatievrije werking, zelfs bij hoge drukken. De pomp verpompt zeer energie- en product vriendelijk. Er wordt een uitstekende rendement en een aanzienlijk langere levensduur dan met vergelijkbare pompen behaalt.

Grotere Tussenkamer
De nieuwe BLUEline-pomp is uitgerust met een vergrote, olie gevulde tussenkamer. De olie koelt en smeert de afdichtingen. Bij een defecte mechanische as-afdichting beschermt de tussenkamer de tandwielkast tegen het binnendringen van vloeistof. Ontsnappend pompmedium komt in de grote tussenkamer en kan vrij wegvloeien door de overloop.
De vergrote tussenkamer biedt plaats voor veel verschillende afdichtingen. We zijn dus nog flexibeler als het gaat om de keuze van het mechanische afdichtingssysteem.

Samengevat: De aanpassingen hebben de volumetrische efficiëntie van onze pompen verbeterd. De pompen zijn nu ook geschikt voor nog hogere persdrukken. Bij dezelfde capaciteit heeft u aanzienlijk minder energie nodig en kunt u een langere levensduur bereiken.

Geschreven door

Börger Benelux

Börger Benelux, uw partner voor alle lobbenpomp applicaties Lees meer