Blog (2/5): Hoe ga je om met flowmeting van vloeistoffen?

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Blog (2/5): Hoe ga je om met flowmeting van vloeistoffen?

Deel 2: Tips voor de selectie van flowmeters
Zoals je hebt kunnen lezen in het eerste deel van deze serie blogs, dat ging over (ultra)kleine vloeistofflows, kunnen kleine verstoringen in het proces of in de omgevingsomstandigheden enorme invloed hebben op de stabiliteit van de flow. In deze tweede blog vertellen we hoe je de stabiliteit en prestaties van systemen voor kleine vloeistofflows kunt verbeteren. We geven tips en adviezen over dimensionering, materiaalkeuze en beste werkmethoden die gebaseerd zijn op de jarenlange ervaring die Bronkhorst High-Tech heeft opgedaan.

In een opstelling voor een lage vloeistofflow staat een vloeistofmeter of regelaar natuurlijk centraal. Bepalend voor de keuze van het instrumenttype zijn de eisen omtrent nauwkeurigheid en stabiliteit. Maar ook moeilijk te beheersen omgevings- en mediumcondities kunnen een belangrijke rol spelen bij het kiezen van de beste oplossing.

Hoe kies je een vloeistof flowmeter of flowcontroller?
Bronkhorst heeft een aantal thermische en Coriolis-flowmeters in het assortiment die uitstekend kunnen worden ingezet bij toepassingen met (ultra)kleine vloeistofflows.
De verschillende werkingsprincipes voor thermische en Coriolis-instrumenten maken ze specifiek geschikt voor verschillende toepassingen, eisen en condities. In thermische massflowmeters wordt een constant temperatuurverschil gecreëerd tussen twee plaatsen langs een (capillaire) buis. Wanneer vloeistof door deze buis stroomt, is de energie die nodig is om dit temperatuurverschil in stand te houden evenredig met de massadoorstroming.

Lees hier meer! icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Blog (2/5): Hoe ga je om met flowmeting van vloeistoffen?

Bronkhorst Nederland BV

Bronkhorst High-Tech biedt het meest uitgebreide productenpakket aan thermische en coriolis Mass Flow Meters en Controllers ter wereld. De producten zijn beschikbaar voor toepassingen in laboratoria, de industrie en voor... Lees meer