Bekijk het binnenste van een werkende Wanner Hydra-Cell pulsvrije doseerpomp op de Achema

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bekijk het binnenste van een werkende Wanner Hydra-Cell pulsvrije doseerpomp op de Achema

Volgende week vindt in Frankfurt de Achema plaats, een belangrijke beurs waar fabrikanten van meer dan 50 landen hun producten presenteren voor de chemische, farmaceutische, biotech-research en energie&milieu presenteren.

Van PromoTec zijn wij ook 2 dagen aanwezig, dus als u plant te gaan, neem even contact met ons op, dan kunnen we bij 1 van de stands van onze leveranciers afspreken!

Twee van onze fabrieken hebben een stand op de beurs:

Wanner International Ltd – stand G37 in hal 8

Albany Engineering Company Ltd– stand F33 in hal 9

Wanner International demonstreert op de Achema, twee volledig operationele Hydra-Cell hoogrenderende, afdichtingsloze membraanpompen. Bezoekers van de stand zullen de extreem lage puls MT08-doseerpomp in actie zien, die een pulsatievrije lineaire flow levert.
Omdat er een werkend opengewerkt model op de beurs te zien is, kunnen bezoekers de interne componenten van de pompkop bekijken, inclusief de triplex membranen van de volledig functionele pompen. De MT08 membraandoseerpomp overtreft de API 675-normen en heeft een lage pulsstroom met meerdere membranen in één pompkop. Deze maken de noodzaak voor pulsatiedempers overbodig. Resultaat: een nauwkeurige en soepele flow voor chemische doserings- en doseertoepassingen.

Model MT08 maakt deel uit van Wanner’s Hydra-Cell programma aan sealless doseeroplossingen met een solide reputatie op het gebied van betrouwbaarheid met pompen die 25+ jaar na installatie nog steeds werken.

Quote Paul Davis, Managing Director van Wanner International Engeland: “We zijn erg blij om na zo’n lange pauze als gevolg van de pandemie terug te keren naar de Achema. En we zijn bijzonder verheugd dat we onze innovatieve pompen voor de industrie kunnen demonstreren om hun veiligheid, nauwkeurigheid, flexibiliteit en efficiëntie zelf te zien.”
Pulsatievrije sealless doseerpomp
De pompen van Wanner zijn een must voor elke industrie die haar ecologische voetafdruk wil verkleinen en de duurzaamheid wil vergroten. Wanner Engineering zet zich in om een ​​rol te spelen bij het aanpakken van de klimaatveranderingscrisis, of het nu gaat om het verminderen van het energieverbruik, het minimaliseren van afval of het vervaardigen van producten die zijn gemaakt om lang mee te gaan.

De cultuur van Wanner omarmt verandering en heeft pompen ontworpen en ontwikkeld om klanten te helpen bij hun nieuwe processen en het gebruik van verschillende en moeilijke vloeistoffen. Het bedrijf heeft gereageerd op een aantal drijvende krachten achter verandering vanuit de procesindustrie en de samenleving in het algemeen, door veilige, betrouwbare, nauwkeurige en flexibele oplossingen voor chemische verwerking en dosering op de markt te brengen.

Veel van deze verandering komt voort uit duurzaamheid en milieubehoud, hetgeen technologische veranderingen in het ontwerp van apparatuur en ander gebruik van materialen en processen dwingt. Hydra-Cell-pompen zonder afdichting en zonder pakking zijn perfect geschikt voor het verwerken van veel moeilijke vloeistoffen bij verschillende drukken en temperaturen, waarbij de veiligheid van de operator en de verantwoordelijkheid voor het milieu als prioriteit bij het ontwerp staan.’’

Lees meer over Wanner Hydra-Cell pompen in het algemeen of meer over membraandoseerpomp model MT08 specifiek op onze site.

De andere fabriek waarvoor wij al sinds begin jaren ‘90 distributeur zijn, Albany, toont op de Achema waar zij al jaren goed in zijn: robuuste tandwielpompen, lobben- en schroefspindelpompen, allemaal gecertificeerd volgens ISO9001.

Met Albany’s meer dan 100-jarige geschiedenis van pompproductie hebben zij chemische pompen geleverd voor een breed scala aan toepassingen. Waaronder speciale modellen voor de fire fighting industrie en voor het verpompen van bitumen en melasse. Albany heeft pompen in olieraffinaderijen en chemische fabrieken in heel Europa en daarbuiten staan.daarbuiten. Dus kom Albany bezoeken als u naar de Achema gaat en wij zullen u graag onze pompen laten zien en praten over Albany’s uitgebreide ervaring met de chemische industrie.

Kom kijken op de beurs! icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Bekijk het binnenste van een werkende Wanner Hydra-Cell pulsvrije doseerpomp op de Achema

PromoTec B.V.

Pompspecialist in asafdichtingsloze, lekvrije industriële pompen, breed programma aan werkingsprincipes, eigen service afdeling, deskundig advies. Lees meer