AVK ontwikkelde afsluiters voor gesmolten zout

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: AVK ontwikkelde afsluiters voor gesmolten zout

AVK Industrial Nederland BV heeft mee mogen werken aan de ontwikkeling van afsluiters voor toepassing in een opstelling voor gesmolten zout. In het kader van de veelbesproken energietransitie heeft onderzoeksinstantie TNO deze vooruitstrevende installatie ontwikkeld in samenwerking met de firma Brabetech.

Brabetech is gespecialiseerd in de ontwikkeling van installaties op het gebied van duurzame energie. Zij hebben AVK Industrial Nederland gevraagd om mee te denken op het gebied van afsluiters en aandrijvingen die geschikt zijn voor deze toepassing.

Mooie uitdaging
Uiteraard was het een mooie uitdaging voor ons om een oplossing te vinden voor deze uitzonderlijke toepassing. De combinatie van gesmolten zout en de enorm hoge temperatuur (tot 600˚C) in deze installatie, is iets wat we niet dagelijks tegenkomen. Het aantal factoren, waar in deze situatie rekening gehouden moet worden, zijn groot. Denk hierbij aan de bestendigheid van de gekozen materialen tegen gesmolten zout, de afdichtingen die moeten functioneren bij deze hoge temperatuur en de veiligheid van de professionals die ermee moeten werken. Aanvullend kwam nog de eis dat een aantal afsluiters moesten worden voorzien van een elektrische bediening, die uiteraard ook moeten functioneren in deze uitzonderlijke omstandigheden.

Passende oplossing
We hebben een passende oplossing gevonden in de vorm van “custom-made” afsluiters die aan de gestelde eisen voldoen. Zowel de firma Brabetech als onderzoeksinstantie TNO zijn overtuigd van de oplossing die gezamenlijk tot stand is gekomen en hebben AVK Industrial Nederland het vertrouwen geven om deze afsluiters te produceren.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:AVK ontwikkelde afsluiters voor gesmolten zout

AVK Industrial Nederland BV

UW LEVERANCIER VOOR INDUSTRIËLE AFSLUITERS, BRANDKRANEN, APPENDAGES EN ACCESSOIRES Lees meer