AVK ontluchters voor industriële olieproducent

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: AVK ontluchters voor industriële olieproducent

Onlangs heeft AVK Industrial Nederland mee mogen werken aan een oplossing voor het ontluchten van leidingen waarin olie getransporteerd wordt. Voor deze situatie hebben we een kunststof ontluchter met een speciaal ontworpen vlotter toegepast.

De uitdaging zat hierbij in de soortelijk massa van het product. De werking van een ontluchter is gebaseerd op het feit dat lucht zich concentreert boven de vloeistof. Hierdoor opent de ontluchter waardoor lucht de leiding verlaat en het vloeistofniveau weer stijgt. De stijging van het vloeistofniveau zorgt er dan weer voor dat de ontluchter afsluit en het medium niet via de ontluchter uit de leiding kan stromen.

Om dit te bewerkstelligen moet de vlotter van het afsluitmechanisme drijven op de vloeistof, in dit geval olie met een soortelijke massa die behoorlijk anders is dan die van andere (neutrale) vloeistoffen, namelijk 0.87 ten opzichte van 1.0. Hiervoor moest het gewicht van de vlotter zodanig aangepast worden dat deze blijft drijven op het genoemde medium.

Bekijk meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:AVK ontluchters voor industriële olieproducent

AVK Industrial Nederland BV

UW LEVERANCIER VOOR INDUSTRIËLE AFSLUITERS, BRANDKRANEN, APPENDAGES EN ACCESSOIRES Lees meer