ASCO ontwikkelt een stil ventiel met een lange levensduur

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ASCO ontwikkelt een stil ventiel met een lange levensduur

Het nieuwe serie 065 ventiel kenmerkt zich door de nagenoeg wrijvingsloze en geluidsarme vlakke kern technologie.

ASCO lanceert een ventiel met vlakke kern dat met name is ontworpen voor gebruik in beademingsapparatuur in intensive care toepassingen. Het ventiel is vrijwel stil in bedrijf. Dit levert aanzienlijke verbeteringen op in de kwaliteit van de verzorging en behandeling van patiënten op de intensive care. Het ventiel is uniek in de markt en gebruikt een platte kern om de luchtstroom te regelen in plaats van een traditionele zuiger.

Het ventiel beschikt dankzij haar wrijvingsloze vlakke kern en robuuste constructie bestaande uit een roestvast stalen behuizing en PEEK ventielbehuizing over een lange levensduur van meer dan 500 miljoen schakelingen. Alle materialen zijn ideaal voor gebruik in zuurstofapplicaties en zijn compatibel met diverse chemicaliën die vaak worden gebruikt in medische toepassingen. De responstijd van het ventiel kan aan de wensen van de klant worden aangepast.

”Onze ervaring met oplossingen voor medische toepassingen heeft ons in staat gesteld om problemen op het gebied van duurzaamheid en prestaties aan te pakken, waarmee onze klanten regelmatig geconfronteerd worden” zei Alain Crampon, Business Development Director voor de Analytische en Medische industrie bij ASCO, Europa. ”Ons unieke vlakke kern ventiel heeft een lange levensduur en verbetert uiteindelijk de patiëntenzorg.”

Het ASCO ventiel met platte kern neemt met een diameter van slechts 15 mm weinig ruimte in. Verder beschikt het over een temperatuurbereik van -17°C tot +60°C en een drukbereik van 0 tot 9 bar.

Voor verdere informatie over een complete door ASCO te verstrekken oplossing voor de medische industrie, bezoek onze website.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Emerson (ASCO Controls BV)

ASCO Controls BV is gevestigd in Ede en is de leverancier van ASCO, AVENTICS, TESCOM en TopWorx productoplossingen voor de industriële markt. Denk daarbij aan magneetafsluiters, magneetventielen, switchboxen, cilinders, ventieleilanden, positoners, enz Lees meer