Apatin kiest voor KHS blikafvullijn

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Apatin kiest voor KHS blikafvullijn

Bij de modernisatie van zijn productiehal koos de Servische brouwerij Apatin (Molson Coors) voor een Innofill Can dvd-blikafvullijn van KHS. Eerder al besloot de brouwerij om enkele machines – sommige bijna 20 jaar oud – te moderniseren. Machinebouwer KHS vernieuwde in 2014 twee glaslijnen. Het water-, loog- en additievenverbruik moest verminderd worden en het energieverbruik moest omlaag.

De oude vacuümpomp werd vervangen door een nieuwe ECO-variant die het proceswater na behandeling terugvoert naar het systeem. Verder werd een beter reinigbare kroonkurkmachine geïnstalleerd, en werd geïnvesteerd in automatisering. Productwisseling, sterilisatie en afvulprogramma’s zijn gedigitaliseerd en zijn voor de operators via een HMI veel makkelijker in gang te zetten. Alles gaat sneller, de productie verloopt efficiënter en er is minder ongeplande uitval.

In 2020 schafte Apatin een Innofill Can dvd-blikafvullijn aan om naar de stijgende vraag naar bier in blik te kunnen voldoen. De lijn kan tot 25.000 blikken van 0,5 liter per uur verwerken. Apatin, dat meer dan 2 miljoen hectoliter bier per jaar produceert, vult op de Innofill Can-dvd al zijn merken af in blikken van 33 en 50 cl, waaronder Jelen, Jelen Chill, Jelen Cool, Apatinsko, Staropramen, Bavaria, Nikšićko en Nikšićko Tamno.

De brouwerij bedient voornamelijk de regionale markt (Servië, Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Noord-Macedonië en Slovenië). Naast de hoge doorloop speelden ook hygiëne en productkwaliteit een belangrijke rol bij de investering. Met de Innofill Can-dvd kan het bier warm (rond de 20 °C) afgevuld worden. Dit voorkomt de vorming van condensatie verderop in het proces, wat het risico op natte dozen, trays en sixpacks, en mogelijke schimmelvorming vermindert.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark