Ansimag breidt ISO-lijn uit met nieuwe modellen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Ansimag breidt ISO-lijn uit met nieuwe modellen

Ansimag heeft zijn serie ISO 2858-pompen uitgebreid. De bekende KI-serie heeft nu elf modellen, met capaciteiten tot aan 140 m³/h, opvoerhoogtes tot 90 m, drukken tot aan 19 bar en temperaturen van -30 tot aan 120 ̊C. De KI-serie is omgedoopt tot Ansimag ALI (Aggressive Liquid ISO).

• Gevaarlijke media
De Ansimag ALI-pompen zijn speciaal ontworpen voor het transporteren van agressieve, bijtende en zure vloeistoffen in chemische processen. Ze kunnen onder meer worden ingezet voor productie van batterijen, chlooralkali, isocyanaat, (bio-)plastic, polymeren en landbouwchemicaliën en voor (afval)watertoepassingen.

• Veiligheid voorop
Ansimag ALI magneetgekoppelde pompen zijn ontworpen met het oog op veiligheid. Ze zijn absoluut lekvrij dankzij het asafdichtingsloze ontwerp met slechts één, volledig ingesloten, O-ring. De aandrijving is volledig omsloten en komt nooit in contact met de procesvloeistof. Voor extra bescherming kan secundaire insluiting worden toegepast. Het compacte design zorgt ervoor dat de pomp niet veel ruimte inneemt. Met slechts negen onderdelen en een uittrekbare achterkant is de pomp eenvoudig te onderhouden. Het is voor het meeste onderhoud niet nodig de pomp los te koppelen uit het leidingwerk.

• ETFE versterkt
De pompen zijn gemaakt van ETFE versterkte koolstof en hebben een behuizing van nodulair gietijzer. Hiermee zijn ze zeer goed bestand tegen chemicaliën, ook in zware toepassingen. De metalen delen zijn gepoedercoat en daardoor corrosieresistent.

• Eenvoudig te vervangen
Bestaande Ansimag ISO-magneetpompen kunnen probleemloos worden vervangen door de Ansimag ALI-pompen. Dankzij de elf verschillende maatvoeringen hoeven daar geen leidingen of grondplaten voor worden te vervangen. De serie voldoet aan ISO 2858 en ISO 15783. Geveke is de Europese voorraadhouder van Ansimag en heeft ruim 70 verschillende pompen op voorraad.

Geschreven door

Geveke Process Technology

Geveke Process Technology is leverancier van een breed programma verdringer- en centrifugaalpompen voor tal van industrieën. Van zware tot lichte toepassingen in passende materiaaluitvoeringen en conform geldende eisen (EHEDG, ATEX,... Lees meer