AnQore produceert gecertificeerd duurzaam acrylonitril

icon.highlightedarticle.dark Regelgeving
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: AnQore produceert gecertificeerd duurzaam acrylonitril

Op het Chemelot terrein in Geleen produceert en levert AnQore onder het nieuwe merk Econitrile gecertificeerde, duurzame acrylonitril. Uit een recente Life Cycle Assessment-studie, uitgevoerd door AnQore in samenwerking met de Universiteit van Maastricht, blijkt dat Econitrile een 60% lagere CO2-voetafdruk heeft in vergelijking met AnQore acrylonitril.

Met Econitrile kunnen klanten van AnQore hun materialen, variërend van ABS, koolstofvezel, acrylamide, acrylvezel, polyolen, speciale harsen en nitrilrubbers tot speciale hulpstoffen en farmaceutische producten, op een veel duurzamere manier gaan produceren. De producteigenschappen wijken niet af van het hoogwaardige acrylonitril dat AnQore al decennia lang produceert en levert.

Het is de eerste duurzame, op grote schaal geproduceerde acrylonitril ter wereld, gebaseerd op ISCC + -certificering en massabalansberekening. Net als AnQore zijn haar leveranciers, SABIC en OCI-Nitrogen, ISCC+ gecertificeerd. Ze garanderen het duurzame karakter van deze chemicaliën door duurzame grondstoffen, zoals bio-nafta en biogas, te gebruiken voor de productie van ammoniak en propeen, in overeenstemming met de ISCC + -richtlijnen.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark