“Als je klanten beter kent, kun je hen beter helpen”

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: “Als je klanten beter kent, kun je hen beter helpen”

Sinds 1 mei is Thijs Peddemors de nieuwe directeur Danfoss Drives Nederland. Met zijn aanstelling kiest het bedrijf voor een ervaren teamplayer met veel kennis van de branche en met een heldere klantgerichte visie. “Als je klanten beter kent, kun je hen beter helpen.” We stelden 5 vragen aan Thijs.

Je werkte 25 jaar bij Alfa Laval, waarvan ruim zeven jaar als Managing Director. Na een kort uitstapje als zelfstandig interimconsultant, geef je nu weer leiding aan een multinational. Waarom?
“Ik houd van samenwerken, van samen ontwikkelen en van samen resultaten boeken. Ik miste als teamplayer kortom de mensen en de dynamiek. Maar ik miste ook de verantwoordelijkheid die hoort bij een groot bedrijf. Dus toen ik de vacature voor Director Danfoss Drives Netherlands op LinkedIn zag, heb ik meteen gereageerd.”

Wat spreekt je aan in Danfoss?
“Het is een Scandinavisch bedrijf; meestal zijn deze plat georganiseerd en is er relatief veel vrijheid om zelfstandig te handelen. Bovendien zijn ze vaak laagdrempelig en staat de factor ‘mens’ centraal. En ook niet onbelangrijk: Danfoss is een A-merk; ik vind het uitdagend om voor een toonaangevende marktleider te werken.”

Wat zijn je doelstellingen voor de korte- en lange termijn?
“Ik wil met Danfoss Drives groeien, zowel in omzet als in de ontwikkeling van medewerkers. Daarbij is onze huidige sterke positie in de markt het uitgangspunt, ook voor de komende jaren. Selectiviteit is daarbij cruciaal. Een beperkte groep klanten bedienen we rechtstreeks. De meerderheid van onze klanten wordt ondersteund en beleverd door ons partnernetwerk. Naast het laten groeien van onze bestaande klanten, moeten we ons specifiek richten op het winnen van nieuwe projecten en nieuwe klanten. Daarnaast wil ik me inzetten om de synergie tussen alle divisies binnen Danfoss Nederland verder verbeteren.”

Hoe zijn je eerste zes weken geweest?
“Corona heeft wat dat betreft roet in het eten gegooid. Ik had mij voorgenomen om naast het ontmoeten van de collega’s en het leren kennen van de organisatie, ook klanten en relaties te bezoeken en hen te vragen wat er nog beter kan. Maar helaas, voor dat laatste heeft het virus vooralsnog een stokje gestoken. Waar ik wel heel blij van werd is te zien en te horen hoe bevlogen de collega’s zijn en hoe zeer zij betrokken zijn bij hun klanten. De perfecte instelling, want een goede band met een klant zorgt voor een tevreden en loyale klant.

Waar zie je verbeterpunten?
“Wat ik vooral wil is nog dichter bij onze klanten komen. Als je ze beter kent, kun je ze namelijk beter helpen. Uiteindelijk gaat het – naast onze innovatieve producten – vooral om de toegevoegde waarde ervan voor de klant. Om hier meer de focus op te leggen, is het verstandig om de organisatie ook vanuit het klantperspectief verder te ontwikkelen. De combinatie van klanttype en applicatie zijn daarbij voor mij leidend. Ook op dit punt onderscheidt een A-merk zich van anderen, vind je niet?”

Lees het artikelicon.arrow--dark

Geschreven door

Danfoss Drives

Danfoss Drives is producent en leverancier van de bekende VLT en VACON frequentieregelaars, die zich onderscheiden door hun ongeëvenaarde kwaliteit, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en rendement. De nieuwe generatie VLT frequentieregelaars (0,18... Lees meer