Allrounders in techniek hard nodig

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Allrounders in techniek hard nodig
Article image of: Allrounders in techniek hard nodig

Afgelopen weekend kopte de Telegraaf: ’Groei stagneert door tekort aan vakmensen’. Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, geeft aan dat de economische groei tot stilstand dreigt te komen.
De vele openstaande vacatures en de honderdduizenden mensen zonder werk laten ruimte voor verbetering zien op de arbeidsmarkt. In de techniekbranche liggen op dit gebied grote kansen; bedrijven zijn namelijk voortdurend op zoek naar allround technici. Het allround opleiden verkleint de mismatch op de arbeidsmarkt.

De automatisering en toenemende integratie van intelligente technieken vragen om een breder pakket aan vaardigheden. Dit maakt dat een brede opleiding relevanter is dan ooit. Technisch medewerkers versterken met een allround opleiding hun positie op de arbeidsmarkt. Een technicus met verstand van aandrijving, elektronica en besturingssystemen kan verschillende storingen verhelpen.

Wanneer een technicus zijn vaardigheden uitbreidt, vergroot en verbetert hij zijn kansen. Het biedt uitkomst voor bedrijven, omdat technisch medewerkers multi-inzetbaar worden. En bovenal wordt zo het tekort aan technici én de mismatch op de arbeidsmarkt verkleind.

Lees meer icon.arrow--dark

geschreven door

ROVC Opleidingen, Advies en Implementatie

ROVC is marktleider op het gebied van trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Jaarlijks volgen meer dan 13.000 mensen een praktijkgerichte opleiding bij ROVC met als doel efficiënter, daadkrachtiger en... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer