Al honderd aanmeldingen Young Professionals Network

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Al honderd aanmeldingen Young Professionals Network

Begin juni lanceerde de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) het Young Professionals Network (YPN), bedoeld voor mensen met een opleiding op minimaal hbo-niveau in de leeftijdsgroep van 25 tot 40 jaar, die werken bij bedrijven die lid zijn van de vereniging.

Inmiddels hebben zich ongeveer honderd jonge professionals aangemeld voor het netwerk.
Tijdens de jaarvergadering van VNCI begin juni was er een eerste kennismakingsbijeenkomst.
De tweede bijeenkomst vond plaats op 21 oktober bij Shell Chemie Nederland in Moerdijk. Op het programma van 16 tot 19 uur stond onder meer een rondleiding over het bedrijfsterrein en een paneldiscussie met Ben van Beurden, executive vice-president van Shell Chemicals, VNCI-voorzitter Werner Fuhrmann en Pieter Boot van het ministerie van Economische Zaken over de vraag ‘Hoe ziet
de weg naar de biobased economy eruit?’.

Enkele enthousiaste young professionals trekken momenteel de kar, een officieel bestuur is er nog niet. De VNCI voert het secretariaat. Naast bedrijfsbezoeken, zullen er ook lezingen, workshops en netwerkbijeenkomsten worden georganiseerd.
“Als young professional ben je vaak erg druk met je baan. Je hebt daarom weinig tijd om eens van gedachten te wisselen met collega’s die in hetzelfde vaarwater als jij zitten, maar dan bij andere bedrijven. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om via het YPN ervaringen te delen en te leren van anderen. Uiteraard breng ik ook zelf expertise in”, zegt Peter Lens, Asset Operations Leader Curf bij Sabic Innovative Plastics in de folder van het YPN.
Lisette van Lith, Representative Market Development & Innovation bij Eastman Chemical: “Het YPN creëert meer betrokkenheid met de industrie en geeft ons de kans een bijdrage te leveren aan de
inspanningen van onze industrie om bijvoorbeeld jong talent aan te trekken. En dit alles op een informele manier.”

Algemene informatie over het Young Professionals Network is te vinden via de externe link hieronder.
Nieuwe leden van het netwerk krijgen toegang tot een groep op LinkedIn, waar ze een kort profiel van zichzelf kunnen schetsen met betrekking tot hun werk, expertise, interesse, etc. Op die manier kunnen mensen met gemeenschappelijke interesses elkaar gemakkelijker vinden.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark