Aichi TRX inline utrasoon flowmeter voor perslucht en stikstof

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Aichi TRX inline utrasoon flowmeter voor perslucht en stikstof

Bij brand wordt een sprinkler brandblus systeem automatisch in werking gezet. Deze blusinstallaties zijn in een natte en droge uitvoering leverbaar. Bij de natte uitvoering is deze al gevuld met een vloeibare blusmiddel. De droge uitvoering wordt meestal gebruikt in gebouwen, sportfaciliteiten, overige publieke omgevingen maar ook in ruimtes waar er gevaar bestaat op bevriezing.

Bij een droge sprinkler blussysteem wordt het vloeistof gedeelte gescheiden van de rest van de installatie. Hierbij wordt het leidingsysteem met perslucht of stikstof op druk wordt gehouden. Bij brand zal het netdruk snel zakken en treedt automatisch de vloeistofpomp in werking en wordt de perslucht of stikstoftoevoer ingeblokt.

Bij zulke toepassingen met zeer hoge risico’s dient de sprinkler installatie periodiek gecontroleerd te worden op dichtheid en drukverlies. Lekkages in een droge sprinkler installaties zijn gevaarlijk en kunnen een correcte werking van het blussysteem beïnvloeden. Verder zal door de lekkages de compressor vaak aanslaan wat onnodig kosten met zich mee brengt. Wordt er gebruik gemaakt van stikstof dan zijn de kosten nog hoger.

Wij adviseren om in de toevoerleiding een ultrasone TRX inline flowmeter te plaatsen die naast het reguliere perslucht-of stikstof verbruik ook een speciale lek test functie heeft om zeer lage debiet (vanaf 0,01l/min) te kunnen meten. Daarnaast is deze flowmeter ook uitgevoerd met een geïntegreerde druksensor die ook het netdruk continu kan bewaken en bij een lage druk een alarmmelding kan geven via een relais uitgang. Omdat de flowmeter ook standaard bidirectioneel meet kan er ook backflow naar de opwekking (lekkende drain, lekkende terugslagklep in de compressor..etc) gedetecteerd worden.

Als eenmaal vastgesteld is dat er lekkages zijn kan vervolgens met een ultrasone lekkage detector het leidingsysteem gescand worden en de lekpunten in kaart gebracht.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark